Remedy Entertainment kennen we allemaal van de games Max Payne, Alan Wake en het recente Quantum Break. Maar waar de Finse ontwikkelaar nu mee bezig is weten we niet. Nog niet althans.

Communicatie chef van Remedy Entertainment, Thomas Puha, liet namelijk via Twitter weten dat hij werkt aan blog post waarin hij gaat vertellen waar de studio momenteel mee bezig is. Hij zei er meteen daarna wel bij dat we nog geen officiële onthullingen hoeven te verwachten.

Teasers

Remedy bestookt ons al een tijdje met teasers voor nieuwe projecten. De ontwikkelaar werkt samen met de Koreaanse ontwikkelaar Smilegate aan de campagne voor CrossFire 2. Daarnaast bevestigde Remedy in augustus al dat ze werken aan een geheim project.

Deze game zou nog in de ‘conceptfase’ zitten en de ontwikkelaar noemt het project “pretty far off”. Eigenlijk weten we dus nog steeds helemaal niks. Ondanks dat de game nog in concept is, zou er al wel een prototype zijn waarmee Remedy bij de uitgevers aan het shoppen is.

Puha wilde niet zeggen of het een totaal nieuwe game of een sequel gaat worden, maar hij zei wel dat de eindes van Alan Wake en Quantum Break ruimte lieten voor een eventuele sequel.

Multiplayer

Afgelopen september bevestigde Remedy dat ze nu ook begonnen zijn met het maken van multiplayer games. Al hun tot nu toe uitgebrachte games, waren singleplayer games. Singleplayer blijft belangrijk, maar tegelijkertijd wil de studio ook verdergaan.

Wij willen onszelf uitdagen en een manier vinden om die verhalende elementen uit te breiden naar een coöperatieve multiplayer. We zullen er altijd naar blijven streven om de beste verhalen te vertellen maar we willen dat deze verhalen straks gedeeld worden en naar een hoger niveau getild worden door spelers die samenwerken in deze beleving. Wij denken dat een multiplayerervaring, gecombineerd met Remedy’s unieke werelden een perfecte combinatie kan bieden.

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik wil gewoon Alan Wake 2. Voorlopig is het dus nog gewoon gissen welke game ze aan het bouwen zijn daar in Finland. Binnenkort weten we dus iets meer waar ze mee bezig zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments