Tero Virtala, de CEO van Remedy Entertainment, heeft onlangs een overzicht gegeven van de lopende projecten binnen het bedrijf, waarbij de nadruk ligt op enkele veelbelovende titels.

Tijdens een bijeenkomst voor aandeelhouders deelt de CEO van Remedy Entertainment informatie over games die de uitgever in ontwikkeling heeft. We zijn natuurlijk enorm benieuwd naar Control 2. Momenteel bevindt Control 2 zich in de ‘proof-of-concept fase’, waar het naar verwachting nog enkele kwartalen zal blijven. Virtala: ‘De plannen voor dit vervolg zijn ambitieus, en er is aanzienlijke vooruitgang geboekt in zowel het ontwerp als de bouw van de game’.

Een andere game waar we naar uit kijken is de remake van Max Payne. De remakes van Max Payne 1 & 2 bevinden zich nu in de “productie gereedheid”-fase. De CEO geeft over de remake aan dat ‘Remedy duidelijkheid heeft gekregen over de beoogde stijl en omvang van het spel. Over een ontwikkeltermijn is verder niet gesproken. Het klinkt mij in ieder geval alsof beide games nog wel enkele jaren van ons verwijderd zijn.

Er zijn ook nog andere titels in ontwikkeling. Zo is onder andere over Condor gesproken, een coöperatieve multiplayer spin-off van Control. Ook dit project zou zich eveneens in de productie gereedheid fase bevinden. Codenaam Vanguard, een free-to-play coöperatieve multiplayer game in samenwerking met Tencent, zit momenteel in de proof-of-concept fase.

Kortom, er is genoeg bij Remedy Entertainment in ontwikkeling, maar er is nog weinig concreets bekend. Tot die tijd zullen we het nog even met Alan Wake 2 moeten doen en dat is bepaald geen straf. De game, zo blijkt ook uit de aandeelhoudersbijeenkomst, in alle opzichten zeer succesvol!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties