Drie keer raden waar deze review naar toe gaat qua cijfer? Ik heb MotoGP 15 gespeeld en nog even gewacht tot de bug er uit is verwerkt die Xbox One’s deed crashen. Wat ik kreeg was een degelijke motorgame, met minimale vernieuwing ten opzichte van zijn voorganger. Is dat genoeg om bij mij een voldoende te scoren? 

Het was weer even inkomen met motor rijden. Voorzichtig de bochten nemen, niet te veel gas, maar al vloekend ging ik onderuit bij de eerste paar tracks. Als kip zonder kop kijk in het menu wat er te doen is. Instant race, Grand Prix, MotoGP career en die laatste deed ik gelijk. Je kan je eigen racer samenstellen qua nummer, outfit en naam. Prima, niet uitgebreid, hoeft verder ook niet. Er is toch niet veel keuze, want je bent nog level 1. Daarna start ik een race en het valt mij gelijk op dat het lijkt alsof ik een last-gen racegame speel qua graphics. Het publiek is gewoon een verzameling van standbeelden. De bomen zien er uit alsof ze van een launch game zijn van de Xbox 360. Belichting is zo nu en dan prima, maar het is totaal niet overtuigend. Hier en daar heb ik meningen gelezen over de game en ze zeggen dat de motors er goed uit zien. Nou, die motors zien er voldoende uit, maar mooi zeker niet. Je hebt zelfs nog hier en daar kartelrandjes en uitgesmeerde textures. Daarbij, weer-effecten, ik bedoel eigenlijk alleen regen, zijn ook totaal niet overtuigend. Op het moment dat het regent, lijkt het alsof jouw racer een plastic poppetje is, zo veel weerkaatsing van licht en overdag is allemaal heel gewoontjes.

motogp (1)

Botsmotors

Graphics zijn natuurlijk niet alles, dus maar verder met de race. Met z’n allen die bocht in en ik val bijna van mijn motor af uit schrik over hoe nep het aanraken van elkaar is. Of je geeft een zetje aan iemand anders en hij pleurt gelijk op z’n bek, of je duwt/glijdt langs elkaar zonder gevolgen. Alsof iedereen een soort force field om zich heen heeft. Als je het op hogere moeilijkheidsgraden gaat spelen, dan ben jij juist degene die makkelijk van zijn motor af valt zonder al te veel reden eigenlijk.

MotoGP142014-09-0522-15-17-95

Wat is er wel goed?

Het is goed om te zien dat de licentie van MotoGP wordt gebruikt om bepaalde beroemde racers in de game te verwerken, evenals de tracks uit allerlei landen er in te doen. Maar daar houdt het bij op eigenlijk. Niet veel nieuws als je kijkt wat er al in MotoGP 14 zit. De Career mode is op zich ook wel leuk om te doen, waar je zelf beter wordt en bepaalde Data Packs kan halen om je motor te verbeteren. Ook hier denk ik gelijk, waarom kan ik zo weinig mogelijk veranderen aan mijn motor? Dit is toch een motor race simulator?

De verschillende Moto’s zijn ook fijn voor verschillende soorten stijlen en uitdagingen (Moto 1, 2 en 3) en als je echt goed bent, kan je met de Grand Prix mee doen. Online werkt ook, maar daar is alles wel mee gezegd. Niks speciaals te vermelden hierbij.

Conclusie

Nu al de conclusie? Ja, je kan er lang en kort over praten, maar het komt er op neer dat Milestone een goede schop onder hun aars moet krijgen. Dit lijkt wel zo’n game die uit fabrieken komt. Enkel hier en daar opties, races, geluiden, graphics die al in het vorige deel zaten en gewoon opnieuw uitbrengen onder een andere noemer. Geen enkele uitgever zou daar mee moeten wegkomen vind ik. Non-fans van MotoGP zullen deze game sowieso links laten liggen terwijl de echte fans het waarschijnlijk weer vet vinden, puur omdat het gewoon werkt (en het werkt ook echt wel). Dat is ook gelijk het punt, alleen fans kopen dit soort games. De nieuwkomer kan het gerust links laten liggen. Ik hoop stiekem op leukere motor race simulators waar meer hart en ziel in ligt. Waar je ziet dat MotoGP liefhebbers de game hebben gemaakt i.p.v. mensen die elk jaar maar weer hetzelfde truukje uitvoeren. Dus terugkomend op mijn eerste vraag van de introductie, is het genoeg om bij mij een voldoende te scoren? Randgevalletje. Gameplay en geluid is voldoende, maar de vernieuwing is zo minimaal dat het niet hoger dan een 55/100 verdient.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Montu Maniac
Montu Maniac
7 jaren geleden

Die zgn “crash” bug, zit er nog altijd in !!! Milestone levert niet alleen een fabrieksgame maar laat ook zijn kopers totaal in de kou staan !!! Tot op heden word er niets aan gedaan door Milestone ….

Wiert
Wiert
7 jaren geleden

Ik heb er ook last van dat hij elke keer vastloopt. Ik heb eerst een cd gehad en toen spel met code erop gezet maar blijft elke keer vastlopen. Maar er wordt dus niets aan gedaan?