Deze winter kan je aan de slag met het vervolg van Dragon Ball Xenoverse. In het persbericht staat dat deel 1 een groot succes was, maar volgens mij viel dat wel mee. Je kan nu wel opnieuw aan de slag met jouw favoriete helden.

Dit jaar heb ik Dragon Ball Xenoverse geprobeerd, maar het deed mij helemaal niks. Het werkte lomp, de bewegingen gingen niet lekker en die kut camera reageerde niet snel genoeg. Dan ben ik er al vrij snel klaar mee. Mijn collega Domingo was er vorig jaar wel enthousiast over. Hij vond het vechtsysteem helemaal top en hij heeft er dan ook veel uren in gepompt. Ik ben zelf meer van de Budokai periode, dat je gewoon lekker tegen elkaar knopt met combo’s en niet constant moet vliegen. Tenkaichi 1 vond ik dan wel weer vet met het nieuwe systeem, maar bij Xenoverse ging het te traag allemaal.

xenoverse2
Nieuwe hub in Xenoverse 2

Dragon Ball Xenoverse 2 gaat nog steeds om tijdlijnen en dit keer wordt de geschiedenis aangevallen door ‘evil intruders’ (wauw) en jij als speler, als Time Patroller, moet ingrijpen om het verleden en de toekomst van Dragon Ball veilig te stellen. Dit keer komen er ook nieuwe personages bij uit de films en dat is echt fijn, want de films vormen eigenlijk al een soort alternatieve tijdlijn dan de serie. Nu kan je bijvoorbeeld tegen Slug vechten (yup, uit film nummer 4). Dit keer kan je ook ronddwalen in een stad die maar liefst zeven keer groter is dan Toki Toki City uit het vorige deel. De nieuwe stad heet Conton City en daar kan je wederom andere spelers ontmoeten (tot 300 tegelijkertijd), quests aannemen, etc.

Nu komt het punt waar ik heel blij mee ben en eigenlijk is het een vereiste voor een fighting game. Dragon Ball Xenoverse 2 draait op 60fps! Ik heb mij dood geïrriteerd aan de 30fps van deel 1 omdat je gewoon niet in het juiste tempo raakt. Dus dik pluspunt voor Xenoverse 2, 60fps! Misschien dat ik het spel nu wel ga oppakken. Jullie ook?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments