Zoals jullie vast wel weten ben ik een hele grote fan van Killer instinct, al vanaf de SNES versie tot nu de laatste op de Xbox One. 17 jaar heb ik  op dit deel gewacht en nu, na zoveel updates and characters later, wacht Aganos op ons. Na een paar weken spelen is dit mijn indruk van Aganos.

Log

Dat Aganos het grootste character zou worden in de game, was al bekend en meteen na het starten van de eerste survival match was dit ook direct voelbaar. Log en langzaam, zoals we dat gewend zijn van dit soort characters. Aganos kan steen als armor toevoegen waardoor het springen en lopen (Aganos heeft geen dash) nog langzamer gaat. Dit was even wennen maar voelde wel oké en het tactische voordeel dat je extra armor geeft is handig.

Aganos 2Zijn moves zien er tof uit maar moeten wel goed getimed worden, met name de natural disaster move waarin Aganos als een rotsblok op de tegenstander af dendert. Leuk aspect is de timed roll door de heavy kick ingedrukt te houden.  Echt leuk is de move om een muur te creëren achter je tegenstander waardoor je zijn ruimte beperkt of, heel erg leuk, hem/haar door de muur heen beukt. Beuken doet Aganos zeker en hij doet iets meer damage dan zijn tegenstanders. Een andere bijzondere move is de stone shower waarin Aganos de tegenstander de lucht in ramt en de stenen, die van de grond los komen, als een meteoorregen op de tegenstander terecht laat komen, wat een elf hit combo oplevert. Jammer dat deze move te langzaam is als ender maar dit is denk ik een bewuste keuze.

De armor kan je trouwens het beste en snelste afbreken door Aganos te sweepen op de grond. Ook kan je door drie keer Aganos te sweepen, een eventuele muur in de arena laten verdwijnen. Elke muur van Aganos heeft namelijk 3 hitpoints.

Combo

Combo’s maken lukte bij de eerste spelsessie redelijk maar dat kostte wel wat timing. Voor mijn gevoel moest eerst de al begonnen move/linker klaar zijn voordat je de volgende kon invoeren. Timing is bij Aganos dus key! Dat gezegd hebbende heeft Aganos wel zieke combo’s waaronder bijvoorbeeld één combo die een muur opwerpt om daarna zijn tegenstander tegen deze muur aan te smijten en erop los te rammen. Een apart gevoel van genoegdoening haast haha. Het combo systeem voelt in ieder geval goed en went snel.

Aganos+story

De ultra combo is heel leuk uitgewerkt met een muur als middelpunt van de aktie, er is ruimte voor een double ultra maar die is erg kort. Voor de fanatiekelingen die een triple ultra combo willen doen, wees creatief zou ik zeggen. De Ultra stage move in de stage van Aganos vind ik de mooiste van alle stage ultra’s. Hierin rijst een wezen uit de zee die de tegenstander in brokkelende steentjes verandert, waarna de wind de steentjes wegblaast…. Zeer mooi gedaan!

Steen

Als character is Aganos zeer tof vormgegeven, van steen met beetje planten hier en daar. Aganos stond bekend bij de fans als de Broccoli Man maar ik vind Aganos wel een betere naam. Je kan Aganos in verschillende color schemes spelen en daarbij ook wat accessoires voor Aganos verzamelen, zoals een Griekse of Chinese pagode op zijn rug of een vuist in de vorm van een minotaur-hoofd. Hiermee wordt de reus nog reusachtiger in verschijning.

Aganos is naar mijn mening een zeer geslaagde character in het roster van Killer Instinct. Nu is het wachten op onze ghostly girl Hisako en uiteraard komt er een uitgebreide hands-on over deze demonic lady. Laat in de comments weten wat jouw indruk is van Aganos, speel je vaak met deze character of juist niet….

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties