Rond de kerst van 2020 zal de Microsoft Surface Duo in de schappen liggen. Wat is het en kan ik er mijn Xbox-games op gaan spelen?

Deze week heeft Microsoft de Surface Duo aangekondigd. Een prachtig dual-screen Android-apparaatje met 2 keer een 5,6 inch scherm. Kijk toch eens even wat een beauty:

De Surface Duo is beslist geen telefoon, benadrukt Panos Panay (Microsoft’s Chief Product Officer). Het avontuurtje van Microsoft op de mobiele markt is rond 2017 al een stille dood gestorven. Nee, de Surface Duo is een compacte Surface met meerdere geïntegreerde functionaliteiten. Je kunt er wel mee bellen, past in je broekzak en draait op Android. Maar dat terzijde.

Gamen op de Surface Duo

Wat vooral mijn verbazing schetst is de manier waarop je er Xbox-games op kunt gaan spelen. Kijk, dat het binnenkort mogelijk moet gaan worden om je Xbox games te streamen naar je mobiele devices, dat wisten we natuurlijk al. Sterker nog, Project xCloud, de cloud streaming service van Microsoft, is in sommige landen al de testfase ingegaan zoals je hier hebt kunnen lezen.

Op de Microsoft Surface Duo kun je ook de Xbox games gaan spelen

Dit handsome apparaatje lijkt de Xbox functionaliteit geïntegreerd te hebben in haar systeem. Uit de introductievideo zou blijken dat de Surface Duo je Xbox games moet kunnen streamen en dat een deel van het scherm daarbij fungeert als controller. Dat is toch wel even andere koek dan steeds een controller op sleeptouw meenemen om je games in de trein te kunnen spelen. Echter, of het besturen op zo’n 5,6 inch scherm ook lekker en goed zal werken is natuurlijk nog maar de vraag. Op welke wijze gaan ze feedback teruggeven aan de controller, waar plaatsen ze de bumpers en de triggers? Dat het in ieder geval mogelijk is heb je wellicht zelf kunnen ervaren met games als PUBG en Fortnite op je smartphone.

Hoe Microsoft hier vorm aan gaat geven met de Surface Duo is vooralsnog even koffiedik kijken. We gaan het op de redactie in ieder geval nauwgezet in de gaten houden!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments