Afgelopen nacht streamde Microsoft de Inside Xbox show. Verschillende onderwerpen passeerde in deze show de revue, waaronder de laatste ontwikkelingen rondom Project xCloud. Wat voor nieuws bracht de show?

Sinds de aankondiging van Project xCloud tijdens de E3 van 2018 wordt er met smart gewacht op de laatste ontwikkelingen rondom gaming in de cloud. Hoe werkt het? Op welke devices kan het dan? Kun je alle games spelen? En neem je de vooruitgang die je maakt op de console mee op je mobiele devices?

Project xCloud

Het afgelopen jaar hebben we op bovenstaande en andere vragen mondjesmaat meer informatie gekregen. Zo weten we sinds de E3 van 2019 dat het mogelijk moet gaan worden om via datacenters van Microsoft te gaan streamen óf via je eigen console. Ook weten we dat het de bedoeling is om dit naar ieder device met een mogelijkheid tot verbinding met het internet te kunnen streamen, dat je complete Xbox verzameling speelbaar moet zijn en dat je vooruitgang op elk apparaat te vinden is.

Behalve verschillende technische informatie kregen we tijdens de E3 van 2019 ook een release window namelijk: oktober 2019. Oktober is bijna daar en tijdens de stream van de Inside Xbox show is bekend geworden dat Project xCloud gelanceerd gaat worden. Maar er is helaas een addertje onder het gras.

Project xCloud helaas nog niet in Nederland

Helaas zal Project xCloud bij de start nog niet in Nederland beschikbaar zijn. Tijdens de Inside Xbox show heeft Major Nelson een aantal vragen gesteld aan Kareem Choudhry (Corporate Vice President van Gaming Cloud). Choudhry liet weten dat belangstellenden uit de VS, VK en Korea zich kunnen inschrijven voor de previewfase van Project xCloud.

Kareem Choudhry

Uit de aanmeldingen zullen een aantal mensen geselecteerd worden en deze zullen fungeren als testgroep. Deze groep kan aan de slag met een beperkt aantal games, namelijk: Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct en Sea of Thieves. Deze games moeten te spelen gaan zijn op 4G netwerken en Wifi. Ook is duidelijk dat alleen gamers met een Android 6.0 telefoon in combinatie met Bluetooth 4.0 in aanmerking zullen komen. Dit laatste is nodig om een verbinding met de controller te kunnen maken.

Wanneer kunnen we Project xCloud in Nederland verwachten?

Wanneer we in Nederland Xbox games op onze mobiele devices kunnen gaan streamen is nog onduidelijk. Microsoft heeft laten weten dat zij stapsgewijs te werk zullen gaan en eerst maar een beperkt aantal spelers toe zal laten. Vervolgens zal de groep verder uitgebreid worden met in eerste instantie aanmeldingen uit de drie genoemde landen.

In het interview met Choudhry wordt duidelijk dat Microsoft het rustig aan wil doen. Het lijkt erop dat ze mislukkingen of negatieve beeldvorming als gevolg van streaming- en serverproblemen willen voorkomen.

De publieke preview is een kritische fase die deel uit maakt van een ambitieus meerjarenplan met als doel om een wereldwijde gamestreaming service te kunnen bieden die voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die we stellen en die de game community verdient

Choudhry

Verderop in het interview laat Choudhry aan Major Nelson weten dat de service pas naar andere landen uitgebreid zal gaan worden zodra de preview-testers laten weten dat de kwaliteit van de streaming goed is. Met andere woorden, wanneer Project xCloud in Nederland beschikbaar zal zijn is voor ons nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties