Het is niet normaal, maar GTA 5 blijft gewoon verkopen. De game is inmiddels 80 miljoen (!) keer verscheept. Deze prestatie gaat gepaard met nieuws over de toekomst.

De verwachtingen van de uitgever Take -Two worden keer na keer weer overtroffen. In een vergadering heeft Take-Two’s CEO Strauss Zelnick trots medegedeeld dat GTA 5 zo vaak is verscheept. GTA Online was hier een belangrijke factor in en dat kan ik mij goed voorstellen. Als je alleen de singleplayer speelt, dan ben je na een tijdje wel klaar. Door GTA Online blijft de game interessant voor de spelers en uiteraard wordt dit bewerkstelligd door vele updates. Zelnick gaf aan dat GTA Online nog veel meer updates en uitbreidingen zal uitbrengen.

GTA Online is de cashcow en cyclus vertrager

GTA 5 is absoluut een toppunt in de gamesindustrie, qua aantal verkopen en content dat de game inmiddels heeft in het online gedeelte. Rockstar en Take Two’s portemonnee wordt steeds dikker, want GTA Online brengt genoeg geld op per maand om ook mankracht in te blijven zetten voor het maken van nieuwe updates.

Ergens denk ik ook dat GTA Online de reden is dat er op singleplayer gebied weinig gebeurt. Geen uitbreidingen zoals GTA 4 heeft gehad. Natuurlijk biedt het online gedeelte ook qua verhaal wel wat nieuws, maar hoogstaande singleplayer content is het niet. Het moet er toch een keer van komen dat Rockstar met het nieuws naar buiten komt dat GTA 6 in de maak is of mega grote DLC voor GTA5. Ze staan nooit op de E3, dus daar hoeven we niks te verwachten. Wie weet gooien ze het gewoon willekeurig de ether in, net als de aankondiging van Red Dead Redemption 2 (die is uitgesteld trouwens).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments