De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Terwijl de backlog weggewerkt wordt, komen er natuurlijk ook nieuwe games uit die uitgespeeld moeten worden. Zo verscheen afgelopen week de tweede DLC van Atomic Heart. Met Trapped in Limbo ben ik de zoete wereld van Limbo opnieuw ingedoken. Wat denken jullie, is deze DLC het waard om tot de credits te spelen?

Wat voor soort game is Atomic Heart: Trapped in Limbo (DLC)

Eerst maar even een korte uitleg over de basisgame, voordat we de DLC in duiken. Atomic Heart is in 2023 door Mundfish en Focus Entertainment uitgebracht is. Atomic Heart is een sterk verhaalgedreven first-person shooter, waarbij je als speler ook de beschikking hebt over een scala aan melee wapens. Tevens zijn er krachten vrij te spelen, wapens te upgraden en kun je jouw character verbeteren. De game speelt zich af in een open wereld. Qua gameplay zullen spelers de feels van Prey herkennen, de sfeer van Bioshock en de Metro-franchise, en de dialogen roepen associaties met Fallout op.

Met de Trapped in Limbo-DLC hebben de ontwikkelaars het over een andere boeg gegooid. De DLC start waar het hoofdverhaal stopt en brengt spelers naar de Limbo-wereld. De DLC is los van de basisgame te spelen en verschilt hier ook flink van. Van een open wereld in Atomic Heart, gaan we met de DLC naar een lineaire wereld. Van een focus op shooter-actie, komt met Trapped in Limbo de focus op platformen te liggen. En van een dystopische wereld, zien we in Limbo een wereld die zoeter oogt dan de snoephoek van de lokale kermis.

Credits

Hoe mooi de Trapped in Limbo-DLC er ook uit ziet, qua gameplay kan ik de game niet aanraden. De bizarre mix van platformen, shooter-actie en hier en daar wat puzzelen, pakt gewoon niet goed uit. De besturing laat te wensen over en de verhaalvertelling is onnavolgbaar. Atomic Heart: Trapped in Limbo is een gedurfd experiment van een team met veel talent en creativiteit. Dat heeft met Atomic Heart uitstekend uitgepakt, maar met deze DLC helaas niet. Ik kan dan ook niet aanbevelen om deze game te spelen, laat staan hiervan de credits te laten rollen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties