Je moet niet alles geloven wat je leest. Die wijze les neem ik altijd mee, zeker in de gaming-wereld. Geruchten worden hier echt gefabriceerd als zoete broodjes en de gamingsites zijn zeer gewillige verspreiders van alles wat er ergens door de Chinese buurman van de slager wordt geroepen. Het verhaal van de Xbox One Mini is er weer een voorbeeld van.

De Xbox One mini, het gerucht dook ineens op. Sites namen het als een virus over. Het hardware event van Microsoft in oktober is een ideale plek met de aankondigingen van de Surface Pro 4, twee nieuwe Lumia telefoons en de verfriste Microsoft Band. Zachtjes werd er gefluisterd dat er ook een totaal nieuw vormgegeven Xbox One Mini zou uitkomen.

Zonder Blu-ray

De mini zou zonder Blu-ray station worden geleverd waardoor we een kleine, lichte en geluidsarme versie van de Xbox One zouden krijgen. Kijkend naar de groeiende digitale gamesmarkt en de vele gamers die eigenlijk geen gebruik meer maakte van een disc, was een discloze versie niet eens zo vreemd. Kijkend naar Phil Spencer’s vooruitstrevende gedrag met als voorbeeld het introduceren van de Kinectloze versie van de One, een onderdeel wat eerst als cruciaal werd bestempeld, was het niet eens heel vreemd dat ze die koers zouden doorzetten.

Maar helaas voor die gamers die zo’n goedkopere en kleinere versie wel zagen zitten, het is allemaal gebakken lucht en fantasie. Ome Phil heeft het afgedaan als onzin. Het gerucht kwam uit China via de site WPDang.


Is dit belangrijk nieuws? Een beetje wel. Microsoft heeft de Xbox One toentertijd op de markt gebracht als mediacenter, het middelpunt van al je apparaten waarbij streaming services, live tv en games in elkaar geweven zouden worden. De vervanger van de Home Theater PC. Die rol lijkt hij in de toekomst steeds meer te krijgen met de Windows 10 integratie, tv-tuner, support voor over-the-air DVR en het streamen van je Xbox naar alle Windows 10 apparaten die je in je huis hebt. Het struikelblok is de prijs want als je streaming apparaten zoals Chromecast voor minder dan 100 euro kan scoren, ook al kunnen ze niet de helft van wat een Xbox One kan, dan zal de keuze daar sneller op vallen. Met die wetenschap kan je dus zeggen dat er voor een kleine, lichte en vooral goedkopere Xbox One Mini een markt is. Maar die komt er dus niet. Helaas pindakaas.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Leon Zandman
Leon Zandman
7 jaren geleden

Een Xbox *Micro* is nog geen Xbox *Mini*… 😉

Martin
7 jaren geleden
Reply to  Leon Zandman

Micro in je broek ouwe.