Afgelopen zaterdag organiseerden wij onze nieuwjaarsstream waarin wij het nieuwe jaar gezellig met onze community vierden. In die stream hebben we 10 voorspellingen gedaan en onderling besproken. Doen jullie mee?

Elk jaar doen we als redactie een aantal voorspellingen die wij aan het einde van het jaar toetsen (of soms pas na 5 jaar) om te kijken of we ergens naast zaten of niet. Normaal gebeurt dit in podcastvorm, maar afgelopen zaterdag zagen wij de kans schoon om het nieuwe jaar te vieren met onze community, gecombineerd met een heuse prijzenparade.

Hieronder zetten we alle polls op een rij zodat jullie mee kunnen stemmen. Aan het einde van het jaar halen we dit artikel er weer bij en zullen we zien of de community het bij het juiste eind heeft.

1. We zijn al lang aan het wachten op een nieuw Fable avontuur. Gaan we dit jaar dan eindelijk de Fable game krijgen die een aantal jaren terug is aangekondigd?

Voorspelling 1: Gaat Fable in 2024 uitkomen?

Laden ... Laden ...

2. Over een week mogen we genieten van een nieuwe Developer Direct, maar krijgen we daarna weer een shadow drop zoals vorig jaar met Hi-Fi Rush?

Voorspelling 2: Gaat er een shadow drop komen na de Developer Direct?

Laden ... Laden ...

3. Er is nogal wat onrust geweest over de campaign van Call of Duty: Modern Warfare 3 van 2023 (en terecht). Gaan we nu na de overname van Activision Blizzard King door Microsoft een lager ontwikkeltempo zien van de Call of Duty reeks?

Voorspelling 3: Blijft het tempo waarop Call of Duty jaarlijks games uitbrengt onder Xbox Game Studios gehandhaafd?

Laden ... Laden ...

4. Met de overname van Activision Blizzard King staat een gedeelte van de gamers met smacht te wachten op een aankondiging van oude franchises. Prototype, Crash Bandicoot of Spyro bijvoorbeeld. De vraag is…

Voorspelling 4: Gaan er oude IP’s (franchises) van Activision-Blizzard opnieuw ontwikkeld worden?

Laden ... Laden ...

5. In 2023 zijn er heel wat games uitgekomen, maar niet heel veel uit de koker van Microsoft’s overgenomen studios. Redfall was dramatisch slecht en Starfield was niet heel veel beter (even kijken of ik mijn collega’s kan provoceren). In 2024 moeten er toch echt wat meer games gaan uitkomen van de studio’s die Microsoft heeft overgenomen afgelopen jaren en dat zijn er donders veel.

Voorspelling 5: Hoeveel Xbox Game Studios games gaan er in 2024 uit komen? Games die door Xbox ontwikkeld en/of gepublished worden.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

6. Deze spreekt voor zich. Wat denk jij?

Voorspelling 6: Xbox gaat nog een studio overnemen dit jaar

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

7. Phil Spencer is al jaren onze leider, onze held, het boegbeeld van Xbox die er bovenop kwam na de dramatische always-online TV box die we eerst zouden krijgen. Maar dat houdt een keer op.

Voorspelling 7: Phil Spencer gaat in 2024 het stokje overdragen aan iemand anders

Laden ... Laden ...

8. In onze XBNL-community zitten heel wat vaders en moeders die thuis meerdere Xbox’en door het hele huis hebben verspreid. Hoe relaxt is het als je gewoon op elke Xbox die felbegeerde Game Pass hebt zonder er gelijk 4 naast elkaar actief te hebben? Maar krijgen we überhaupt zo’n Game Pass-variant te zien?

Voorspelling 8: In 2024 komt officieel een family and friend Game Pass subscription

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

9. De pc handhelds vliegen je om de oren. Na de gigantisch succesvolle Steam Deck zagen we de Rog Ally, Legion Go en binnenkort komt MSI ergens mee op de proppen. Maar doet Xbox mee?

Voorspelling 9: In 2024 komt Xbox met een eigen handheld

Laden ... Laden ...

10. Gears of War, Halo, Fable… ooit waren het games waar je een console voor zou kopen. Gaat er zo’n system seller in 2024 komen voor de Xbox?

Voorspelling 10: Xbox gaat dit jaar een echte 'system seller' titel uitbrengen

Laden ... Laden ...

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties