Het verbaast ons helemaaaaal niet! Zo veel mensen liepen er op de beursvloer, dat je regelmatig jeuk aan je handen kreeg doordat je mensen wilde wegduwen. GamesCom heeft dus een record gezet dit jaar, maar om welke cijfers gaat het?

De beurs in Keulen trok dit jaar maar liefst 345 000 bezoekers aan (!!!!). Dat is 10 000 meer dan vorig jaar. Ons team van Xbox Nederland ging dit jaar voor het eerst, dus er is geen vergelijkingsmateriaal, maar er waren echt behoorlijk wat mensen. Er komen 96 verschillende soort landen naar Keulen en dat zijn er 8 meer dan vorig jaar. Zelfs het Midden-Oosten kwam een bezoekje brengen, want ons team zag ook een media groepje uit Iran. Daar produceren ze ook games.

Met meer bezoekers kwam gelukkig ook meer ruimte. Koelnmesse, het complex waar GamesCom zich bevond, had 193 000 vierkante meter (!), tegenover 163 000 vierkante meter vorig jaar. Het GamesCom city festival in Keulen had 150 000 bezoekers tegenover 130 000 vorig jaar.

Het moge duidelijk zijn, GamesCom blijft maar groeien en groeien! Het wordt steeds een serieuzere beurs met serieuze aantallen van bezoekers. Het probleem blijft echter wel dat het te dicht op de E3 zit qua datum en dat je dus weinig nieuws kan verwachten. Volgend jaar zal GamesCom ook weer van 17 tot en met 21 augustus plaatsvinden, want zelfs Sony vond het nu te vroeg na de E3 en die focust zich dan weer op Paris Games Week (wat dat ook moge zijn).

Onze redacteuren hebben het in ieder geval bijzonder goed gehad en ze willen volgend jaar dan ook zeker weer gaan!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments