Het jaarlijkse uitje van de redactie is eigenlijk onze dagen op de GamesCom. Sinds corona waren de deuren van de beurs (terecht) gesloten, maar in 2022 is weer leven in de brouwerij.

De GamesCom is de grootste gamebeurs in Europa en vindt altijd plaats in augustus. Er worden games aangekondigd, streams verzorgd en het publiek kan al langskomen om nieuwe games te proberen. De vorige twee jaar was GamesCom een virtueel evenement door de corona pandemie, maar dit keer gaat de beurs hybride door het leven. Dat wil zeggen dat er virtuele activiteiten zijn, maar de deuren ook open gaan voor de fysieke locatie. Dit jaar vindt het plaats van woensdag 24 augustus tot zondag 28 augustus.

Eigenlijk was GamesCom altijd al een beetje hybride omdat er genoeg shows waren die online plaatsvonden als een soort live verslag van de beursvloer op GamesCom. Het is onduidelijk wat er dit jaar gebeurt op het gebied van extra virtuele activiteiten. We weten dat er een opening show komt met Geoff Keighley (want ja, die host bijna elk gaming event op de wereld tegenwoordig), maar verder is er weinig bekend.

Op de locatie zelf zullen er allerlei maatregelen worden genomen om besmettingen te beperken. Denk aan brede gangpaden en een beperkt aantal kaartjes (en dus niet 100 000 zoals in het verleden). We zullen zien hoe dit er in de praktijk aan toe gaat in augustus. Hier even een video uit 2019.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties