Ook dit jaar géén dampende Koelnmesse. De organisatie heeft weer voor een digitale Gamescom moeten kiezen. De vooravond van de beurs wordt inmiddels traditiegetrouw verzorgd door Geoff Keighley met zijn show Opening Night Live. Xbox is daarbij van de partij, maar komt ook met een eigen presentatie op de proppen.

Op 24 augustus verzorgen Parris Lilly (van o.a. de podcast Gamertag Radio) en Kate Yeager (een freelancer die veel over tech schrijft en praat) de Xbox Gamescom 2021 Stream. Vanaf 19 uur kunnen we er voor gaan zitten. Reken op nieuwe beelden en informatie van hoofdzakelijk first party games zoals Forza Horizon 5, Hellblade 2 en Halo Infinite. Persoonlijk ben ik erg blij dat we Parris Lilly als host zien terugkeren, nadat hij eerder bijvoorbeeld de Xbox Games Showcase Extended heeft verzorgd. Het is een echte professional met een even zwaarwegende opinie als zware stem, waar ik beide graag naar luister.

De avond van de 25e is Geoff Keighley onze gastheer. Vanaf 20 uur verzorgt hij een twee uur durende show waar ook Xbox aan deelneemt. Ik denk dat als we een primeur van een game gaan zien, je dit eerder tijdens Opening Night Live mag verwachten dan tijdens de Xbox stream van de 24e.

Met Opening Night Live wordt de Gamescom werkelijk afgetrapt. Tot en met de 27e is het programma gevuld met showcases, waaronder livestreams van Bethesda Duitsland. Ik heb op dit moment nog geen idee wat we daar van moeten verwachten. Een echte gamebeurs is niet compleet zijn zonder e-sports en verkleedpartijen. Ook in digitale vorm zal het je daar dit jaar hopelijk niet snel aan ontbreken.

De organisatie blijft zoekende naar een format dat ook in digitale vorm werkt. Team Xbox realiseert zich ook dat voorlopig een beetje behelpen blijft. Een dampende beurs is immers een van de mooiere manieren om in de liefhebberij te delen. Om hiervoor te compenseren komt Xbox met een speciale Gamescom editie van het Xbox FanFest. Meer details hierover volgen spoedig.

Gedurende de week van de 23e gaat ook een speciale Gamescom uitverkoop van start met tot 75 procent korting op games voor de Xbox consoles en Windows 10 pc’s. Zo pik je misschien toch wat leuks mee tijdens deze feestelijke week. Daar houdt het misschien niet bij op: ik heb gelezen dat de organisatie van de Gamescom zelf met zogenaamde ‘epix’ komt. Door aan uitdagingen deel te nemen kun je prijzen winnen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments