Terwijl de rij oneindig was, konden wij als pers er gelukkig gewoon langs fietsen. Shadow of War is zeker zeer populair bij de Gamescom bezoekers. Zo populair dat men er met gemak anderhalf uur wachten voor over had.

Gruwelijk hakken en snijden, dat is wel in één zin hoe je de Middle-Earth serie kan omschrijven. De eerste was al een groot succes maar deze overtreft het totaal. Wij kregen de kans om even een belegeringsmissie te spelen. Zo’n missie waarin je een aantal bevriende Uruks kan uitkiezen om samen een groot fort in te vallen.

We starten met een gigantisch leger voor het fort en ik neem direct een run om de muren van het fort te beklimmen. Maar voordat ik uberhaupt de muur raak, valt er al brandende olie op mijn harsens. Damn, dat was wel even wat anders dan de vorige aflevering.

Ook zien we wat nieuwe special abilities. Het springen van de ene naar de andere toren gaat nu ook met een geweldige stuntsalto. Het beeld vliegt langs en bam, je flitst naar de volgende plek. Ook het arsenaal aan tegenstanders is behoorlijk vergroot. Zo zien we grotere vijanden waarvan ik de soortnaam niet weet. Grote orcs die op de torens staan met explosieven, andere reuzen die je met een geweldige slash move de armen afhakt, kortom, voor de liefhebbers van veel afgehakte ledematen en hoofden is dit een must buy.

Vet daarnaast is het beheren van forten. Met hoofdpersoon Talion kun je orcs positioneren binnen je eigen fort. Het leuke hiervan is dat forten worden gebouwd op basis van je orcs. Heb je een feral orc en maak je deze commander, dan zul je een fort krijgen waar meer beesten in kooien worden gehouden. Heb je een orc die zich meer bezig houd met pijl en boog, dan kun je meer torens en archers verwachten in je fort.

Ga je een vijandelijk fort aanvallen, dan komt er interessante tactiek om de hoek kijken. Je bepaald zelf welke orcs met jou mee ten strijde trekken. Elke orc heeft drie unieke upgrades die je kunt ontgrendelen om de strijd in jou voordeel te beslissen. Zo kan een orc een groep Uruk Hai meenemen, maar ook bijvoorbeeld een siege beast die je mee helpt met het neerhalen van de gate. Erg gaaf!

Na zo’n kwartier spelen kan je alleen maar zeer verliefd zijn op deze game.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments