De zomer breekt aan en voor de meeste mensen is het bijna tijd om op vakantie te gaan. Ik denk dat ikzelf in oktober met een dikke Nissan Skyline dwars door het Verenigd Koninkrijk ga knallen.

Helaas laat mijn portemonnee niet toe om dit daadwerkelijk te gaan doen, maar met Forza Horizon 4 kom ik toch al behoorlijk in de buurt. Bovendien hoef ik dan niet eens te kiezen in welk seizoen ik wil gaan. Ze zitten allemaal al in de game. Ben Penrose van Playground Games gaf tijdens de E3 nog wat meer info over de nieuwe racer.

Zonnig met hier en daar een buitje

De grootste vernieuwing in Forza Horizon 4 zijn de verschillende seizoenen. Hier heeft Playground dan ook veel tijd in gestoken. Zo heb je in de herfst allemaal bladeren op het wegdek liggen en die beïnvloeden het weggedrag van je auto. Daarnaast ziet alles er ook wat goudbruin uit. In de winter heb je dan weer andere dingen om rekening mee te houden en ook ziet alles er dan dus anders uit. Penrose vertelde dat ze ook hard gewerkt hebben om alle omgevingsgeluiden kloppend te krijgen. Sneeuw en ijs klinkt natuurlijk anders dan regen of bladeren.

Ook de lucht is weer veel aandacht aan geschonken. In Forza Horizon 3 hadden de ontwikkelaars echte beelden gemaakt van de lucht overdag en ’s nachts en dit in de game gestopt. Dat gaan ze ook weer doen voor deel 4.

Forza Horizon 4 is een game die gemaakt is met online gameplay in het achterhoofd (maar kan ook offline gespeeld worden) en de seizoenen zijn hier dan ook aan verbonden. Elk seizoen duurt een week in realtime en daarna veranderen ze.

Niet online-only

Net als in zijn voorganger zal ook Forza Horizon 4 weer vol zitten met andere, menselijke racers. Waar sommige spelers dan misschien bang voor zijn is dat zo’n idioot die zijn rijbewijs bij de Aldi als bonus kreeg je misschien vol torpedeert als je in de wereld rond aan het rijden bent. Hier hoef je echter niet over in te zitten.

De game kan namelijk ook volledig offline gespeeld worden. Alle menselijke racers worden dan vervangen voor Drivatars. Ideaal voor de gamer die geen zin heeft in dat sociale geneuzel of opzettelijk aangereden te worden. Een paar deuken in je dure Aston Martin drukken kun je ook prima zelf.

Omdat deze game echter pas echt tot leven komt als je samen speelt met anderen is offline spelen misschien niet de ideale oplossing. Om te voorkomen dat mensen gaan lopen klieren en hierdoor de game voor anderen verpesten is elke speler automatisch een ghost. Ofwel, je kunt elkaar niet raken. Heerlijk toch? Mocht je trouwens de behoefte krijgen om zelf andere auto’s van de weg te gaan rijden, dan kun je auto-ghosting ook uit zetten. Zo is er voor iedereen wel een ideale optie.

Heel veel auto’s en crossplay

Nog een paar laatste leuke nieuwtjes om mee af te sluiten dan. Alles in deze game draait natuurlijk om auto’s en hier zijn er dan ook meer dan genoeg van. Er zitten maar liefst meer dan 450 auto’s in Forza Horizon 4. Dit gaat er allemaal natuurlijk supervet uitzien, ook omdat Playground nu van Microsoft is en ze dus nog intensiever kunnen samenwerken met Turn 10 Studio’s. Iets wat ook zeker bij gaat dragen is dat de game in 60 FPS gaat draaien op de Xbox One X.

Tot slot, de game gaat ook crossplay met de pc ondersteunen. Trommel dus lekker je vrienden op en trek er op uit met zijn allen.

De game komt op 2 oktober uit en zal ook direct in de gamepass verschijnen waardoor er geen enkel excuus meer is om de game niet te proberen. Ik zal rond die tijd zeker in the UK te vinden zijn.

 

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Clenn
Redacteur
4 jaren geleden

Erg veel zin in deze game. Een grotere focus op multiplayer kan ik waarderen.. optioneel single player als ik het goed begrijp. Ik ben benieuwd naar de nieuwe tracklist, een spotify kanaal zou ook welkom zijn :-).