Jawel, er is weer wat nieuwe info over Mass Effect Andromeda opgedoken. De marketingmachine draait op volle toeren en maart 2017 komt rap dichterbij. Ditmaal nieuws over de sidequests en pre-order bonussen.

Als de nieuwe Mass Effect een beetje op zijn voorgangers lijkt, krijgen we straks weer een vet verhaal voorgeschoteld. Een verhaal dat door veel gamers, waaronder ikzelf, weer massaal genegeerd gaat worden omdat er “belangrijkere zaken” afgehandeld moeten worden. Side-quests en collectibles bijvoorbeeld. Dit allemaal om onze OCD te bevredigen en om 20 levels hoger dan aanbevolen bij de eindbaas uit te komen. Het is dan wel noodzakelijk dat die quests leuk zijn om te doen. Via Game Informer is er in elk geval weer wat meer info vrijgekomen over wat je straks allemaal te wachten staat.

nieuws20161010_masseffectandromeda

Loyalty Missions

Ik was erg teleurgesteld toen bleek dat de geniale loyalty missions uit Mass Effect 2, niet meegenomen waren naar het derde deel. Waarschijnlijk waren er veel meer mensen die hier zo over dachten, want zoals eerder al aangekondigd, ze komen weer terug naar Andromeda.

In deze missies worden de characters dieper uitgelicht dan elders in het verhaal. Het zal ook echt draaien om je teamgenoten en niet zozeer om het hoofdverhaal. Ook kunnen deze missies je naar plaatsen leiden waar je anders misschien niet eens zou komen.

Planeten overnemen

In Andromeda krijgen we weer de beschikking over een voertuig om planeten te verkennen. Op deze planeten zul je basissen tegenkomen die je kunt overnemen. Dit kan met stealth maar ook met bruut geweld. Je wordt hiervoor beloond met onder andere dikke wapens en andere voorwerpen die de moeite waard zullen zijn.

nomad

Zo’n basis overnemen kan best een langdurig proces zijn en hoewel ze optioneel zijn, worden ze wel in de storyline opgenomen.

Optionele bazen

Klinkt goed, dat fysiek verkennen van die planeten. Maar wacht, er komt nog meer. Je kunt af en toe namelijk ook een enorme, optionele baas tegenkomen. Ook is het goed mogelijk dat diezelfde baas enorm je kont gaat schoppen. Dan moet je dus op een ander moment terugkeren, op een hoger level, om het nog eens te proberen. Inderdaad, net als de draken uit Dragon Age Inquisition.

mass-effect-andromeda-giant-boss-fight_jpg_optimal

Andere dingen die je tegen kunt komen zijn zogenaamde drop zones. Dit klinkt een beetje als de kampen uit Dragon Age Inquisition. Hier kun je voorwerpen scannen voor codex entries en recepten vinden om te craften.

Sommige missies of voorwerpen staan op je kaart aangegeven, voor andere moet je de gebaande paden verlaten.

Pre-orders

Zoals bij elke grote, nieuwe game, kun je ook Mass Effect weer in verschillende uitvoeringen verwachten. Bij elke editie zitten weer een aantal bonusdingetjes. Hieronder alles netjes op een rijtje.

Voor iedereen die de game pre-ordered, ongeacht welke versie, staat een download klaar voor de volgende dingen:

  • Het Deep Space Explorer Armor
  • Een multiplayer booster pack met 5 keer een 50% Experience Booster
  • Een bonus skin voor de Nomad

deep-space-explorer-armor

De Standard Edition

De game plus eventuele pre-order bonussen.

Deluxe Edition

  • Alle pre-order bonussen
  • Pathfinder Casual Outfit
  • Scavenger Armor
  • The Pathfinder Elite Weapon Set, met 4 unieke wapens
  • Een Pyjack als huisdier, je weet wel, die irritante apen die je met dat kanon kapot kon schieten op Tuchanka
  • De officiële soundtrack van de game die je kunt downloaden
  • Het Multiplayer Deluxe Launchpack, met een zwik wapens en uitrusting die je in co-op kunt gebruiken

Super Deluxe Edition

De nog deluxere editie van de deluxe uitvoering (huh?) komt met al het bovenstaande en met de Multiplayer Super Deluxe Booster Pack. Deze pack zal je gedurende 20 weken, elke week een premium booster geven voor de Co-op.

Is het al bijna maart?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments