Ontwikkelaars Archetype Entertainment kondigen Exodus aan

Tijdens The Game Awards klonk luid applaus toen niemand minder dan acteur Matthew McMonaughey het podium betrad. En die was er niet zomaar, want de acteur kondigde aan dat hij voor het eerst zou meewerken aan een game. Een game waarin tijd net even wat anders werkt..

Exodus zoals de game heet wordt gemaakt door de studio van Archetype Entertainment. De studio werd opgericht door James Ohlen, een voormalig ontwikkelaar van Bioware die onder andere meewerkte aan Star Wars: Knights of the Old Republic en Dragon Age: Origins. Exodus is een RPG waarin je als speler aan de slag gaat als de ’traveler’ die als enige de kracht heeft om de mensheid te redden. Hierbij heb je als speler echter één nadeel: tijd loopt voor jou net even anders. Hierdoor kunnen jaren, decennia en eeuwen in slechts minuten langskomen.

Hierbij krijg je in de game hulp van companions. Daarnaast heb je een helm genaamd de Orion’s Gauntlet’ ter beschikking die een aantal handige tools bevat. Deze is overigens ook helemaal naar smaak te customizen. De ontwikkelaars beloven een hoge replay waarde door steeds wisselende enemies. Daarnaast loont het om eerder bezochte gebieden weer te bezoeken omdat dit er toe kan leiden dat eerder gesloten gebieden opeens wel toegankelijk zijn.

Op het moment van schrijven heeft deze veelbelovende sci-fi game helaas nog geen releasedatum. Zodra deze bekend is lees je het uiteraard bij ons!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties