Na jaren van dominantie in de wereld van voetbalgames besloten EA Sports en de FIFA twee jaar terug om te stoppen met hun samenwerking. De voetbalbond liet toen weten hun eigen voetbalgames uit te willen gaan brengen. En wellicht heeft men daar nu een partner in gevonden.

Niemand minder dan 2K games zou namelijk de nieuwe partner moeten worden van de FIFA en dus aan de slag gaan met de daarbij behorende games. Tenminste, als we de bekende insider Kurakasis moeten geloven. Hij laat namelijk doorschemeren in een tweet dat 2K zou werken aan een nieuwe FIFA game. Op zich zou dat niet eens zo heel gek zijn, gezien 2K in de wereld van gaming bekend staat om het uitbrengen van kwalitatief, goede sportgames. Zo is men bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de NBA 2K, WWE en PGA series.

EA en de FIFA besloten in in mei 2022 om hun samenwerking niet te verlengen. Een geschil over rechten zou hieraan ten grondslag hebben gelegen. Daarom bracht EA afgelopen jaar voor het eerst een voetbalgame onder een andere naam uit: FC24. Veel clubs en voetbalbonden lieten weten hun naam te verbinden aan EA’s nieuwe voetbalgame. Wat het effect hiervan is op een nieuwe FIFA is nog even afwachten.

Al blijft het nieuws omtrent de samenwerking tussen 2K en de FIFA natuurlijk ook gewoon nog steeds een gerucht, wat betekent dat we het met een korreltje zout mogen nemen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties