Het is de week van games die er toch niet komen. Na Pioneer blijkt ook de nieuwe open wereld Star Wars-game van EA van de lijst te zijn verdwenen.

EA Vancouver, de studio achter FIFA en Battlefront, was ook bezig met een Star Wars game die de codenaam Orca droeg. In deze game zou je als bounty hunter in het Star Wars universe reizen. Men was vanaf de sluiting van Visceral Games met deze game bezig. Van Visceral was al bekend dat zij met een andere Star Wars game bezig waren, codenaam Ragtag. Deze game werd door EA overgenomen nadat zij Visceral hadden gesloten in oktober 2017.

beeld van game ‘Ragtag’

Toch was deze game een andere dan Ragtag. EA Vancouver nam het project totaal over, gebruikte een deel van de art en transformeerde de game naar een open wereld-versie. Maar nu is dit project dus ook afgeblazen.

Van de game zelf hadden we nog niets gezien maar de uitgever liet wel weten, na de sluiting van Visceral, dat zij ervan overtuigd waren dat dit een ervaring was die men aan gamers wilden geven en dat de game zeer lang speelbaar zou zijn. EA zou studio’s uit de hele wereld aan de game laten werken.

Bronnen binnen EA zeggen dat de beleidsmakers hadden besloten dat deze game te laat klaar zou zijn. Dus hebben ze Orca gestopt en hun resources in een kleiner Star Wars project gestoken die in 2020 uit moet gaan komen. Misschien dat dit ook wel te maken heeft met de volgende versie Xbox die gaat komen.

EA zelf heeft na dit alles laten weten dat men blijft werken aan Star Wars games waaronder Star Wars Jedi: Fallen Order die gemaakt wordt door Respawn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments