Slecht nieuws want de studio achter Dead Space wordt gesloten. De in ontwikkeling zijnde Star Wars game zal een nieuwe studio gaan krijgen.

Dit liet EA’s Patrick Söderlund weten.

Onze Visceral studio is bezig geweest met een action-adventure titel in het Star Wars universum. In de huidige vorm zou het een verhaal-gedreven lineair avonturen game worden. We hebben het concept met spelers uitgeprobeerd, naar de feedback geluisterd en hoe men dit zou willen spelen. Daarnaast hebben we de veranderingen in de markt in de gaten gehouden. Het is duidelijk geworden dat, als wij de spelers die ervaring willen geven waar zij voor terugkomen en waar ze nog lang plezier van zullen hebben, dat we het design moeten veranderen.

Söderlund voegde hieraan toe dat Visceral gesloten zal gaan worden en dat men druk bezig is om het grootste deel van het team een nieuwe plek bij EA te geven.

Ragtag

Hij hoopt dat de game in het fiscale jaar van 2019 uit gaat komen. Hij liet in een email aan zijn personeel weten dat deze game, die de codenaam Ragtag draagt, overgenomen zal worden door Worldwide Studios en dat dit project onder leiding zal staan van het EA Vancouver team. Steve Anthony zal de leiding over dit team hebben. Wat er daarnaast met Uncharted director Amy Hennig, die expliciet voor deze Star Wars game bij Visceral was gekomen, gaat gebeuren is onduidelijk.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Impossibility91
Impossibility91
5 jaren geleden

Zo zonde dit! De hoop op een nieuwe Dead Space of zelfs een Dante’s Inferno is bij deze ook helaas vervlogen…

Ze leverden niet veel games, maar wel echt kwaliteit…en net even anders dan de rest. Eeuwig zonde!

Hopelijk zie we een selecte groep een eigen studio opzetten die dan alsnog aan spirituele vervolgen gaan werken! Fingers crossed!

Impossibility91
Impossibility91
5 jaren geleden

Oja, en in dit geval konden we het helaas wel redelijk aan zien komen, want de keuzes die EA met Visceral gemaakt heeft sloegen echt nergens op…

Jeffrey
Beheerder
5 jaren geleden

Leg uit…

Impossibility91
Impossibility91
5 jaren geleden
Reply to  Jeffrey

Als je kijkt naar welke soort games met welke settings Visceral maakte (met passie en trots), dan komt dat totaal niet overeen met bijvoorbeeld een cops & robbers first person shooter Battlefield. En zodra een studio (door EA) dan op andere projecten word gezet dan gaat dat vaak niet helemaal lekker, zoals dit ook al bij een heel aantal andere studio’s (bij EA) gegaan is. En aan deze lijst is Visceral nu ook toegevoegd helaas.. Let wel, ik ben niet tegen EA. Alleen de lijst met defunct studios van EA is aardig lang, en bovenal goed gevuld met studios die… Lees verder »