In een ver verleden had Dead Island 2 uit moeten komen. Het is echter al een poosje angstaanjagend stil rond deze game? Zou hij al dood en begraven zijn?

Dead Island, kennen we hem nog? De game met die briljante trailer over een vakantieparadijs waar een uitbraak van zombies te zien is? Dat de game zelf het niveau van de trailer niet haalde nemen we dan maar voor lief. Hij was best vermakelijk. Deel 2 had in 2015 het levenslicht al moeten zien, maar behalve de aankondiging dat een andere studio die game overgenomen had vorig jaar, blijft het wel erg stil.

Dead Island 2 heeft dan ook in de zogenaamde ‘development hell’ gezeten bij studio Yager, de makers van onder andere Spec Ops: The Line. Mede hierdoor kwam vorig jaar de aankondiging van uitgever Deep Silver dat de game nu bij Sumo Digital ondergebracht is. Deep Silver en Yager zijn al sinds 2015 uit elkaar.

De verklaring van Yager hiervoor destijds was dat de studio en de uitgever niet meer op één lijn zaten voor wat betreft de richting van de game.

Navraag bij Deep Silver naar de ontwikkeling van de game leverde de volgende verklaring op:

Dead Island 2 is nog steeds in ontwikkeling bij Sumo Digital en we zijn erg enthousiast over de voortgang die ze maken met onze meest succesvolle IP. Zodra we meer info hebben om te delen, zullen we dat doen.

We zullen dus met z’n allen nog even moeten wachten. Misschien dat er tijdens de E3 meer naar buiten komt. In elk geval lijkt het erop dat de game over de ondoden nog altijd in leven is. Dat is tenminste iets, toch?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments