De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Huts! Nummer 4 van dit jaar kan afgevinkt worden. Op 3 januari 2024 heb ik de credits van Dead Island 2 zien rollen. Een game die toch al langere tijd in de backlog stof lag te happen. De game van Dambuster Studios is in april 2023 uitgekomen. Sindsdien speel ik de game met collega-redacteur Jeffrey ‘als er echt niets anders te spelen is’. Wat dus ongeveer betekende dat we sinds release de game iedere maand een uurtje of twee gespeeld hebben.

Wat voor soort game is Dead Island 2?

Dead Island 2 is een firstperson actie-avonturen game met enige RPG-elementen. De game speelt zich af in HELL-A, wat natuurlijk Los Angeles moet voorstellen. In HELL-A is door een zombie-uitbraak iedereen in quarantaine geplaatst. Als speler ga je met één van de zes speelbare personages de wereld in HELL-A redden van de zombies. En passant volg je een verhaal, wat vooral in grappige dialogen weet uit te blinken.

Dead Island 2 kent een open-ended wereld structuur en ziet er prachtig uit. Met name het straatbeeld, de huizen en het kleurenpalet spatten van je beeldscherm. Dead Island 2 is visueel een pareltje en weet daarnaast ook brute actie te brengen. Op zombies in meppen heeft er nog nooit zo (hoe zal ik het omschrijven?) gedetailleerd en kleurrijk uitgezien. De organen en ingewanden vliegen je letterlijk om de oren. De game kan richting het einde wel wat repetitief worden en de missie structuur kent weinig creativiteit.

Credits

Dead Island 2 is zeker wel vermakelijk om te spelen en in die zin dus de moeite waard om de credits te laten rollen. In co-op komt deze game het best tot zijn recht, zoals collega-redacteur Domingo ook al in zijn review beschreef. Zou ik deze game dan aanbevelen? Daar twijfel ik over. Voor Dead Island 2 betaal je nog steeds de volle mep. Ik kan wel leukere games bedenken die je voor dat bedrag kunt halen. Maar goed, dat neemt niet weg dat je met deze game echt wel flink wat uurtjes lol kunt hebben. Misschien voor een paar tientjes in een mooie sale meepikken?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties