Het is tegenwoordig blijkbaar nieuwswaardig, maar Deus Ex: Mankind Divided heeft dus een 30fps lock. Net als vele andere games zal Deus Ex dus hopelijk op een stabiele 30fps draaien. Maar is dat erg?

Persoonlijk vind ik het niet erg dat een game op 30fps vastgezet wordt. Nu moet je weten dat ik ook een PC gamer ben en nu bijvoorbeeld The Witcher 3 op 60fps speel en Battlefield 4 zo onderhand op 90 tot 110fps. Het is met een shooter veel fijner dan bijvoorbeeld met The Witcher 3. Tuurlijk is het vloeiender, maar met zulke games is 30fps geen ramp en dat lijkt nu een beetje de tendens aan het worden in de journalistiek van de game industrie. Hieronder de tweets over de 30fps lock in Deus Ex. Jean-François Dugas is Executive Game Director van de aankomende Deus Ex.

Waarom zou een 30fps lock zo erg zijn? Geen enkel moment dacht ik bij Deus Ex: Human Revolution ‘fuck, was dit nu maar 60fps zeg’. Het is, op de shootouts na, namelijk een trage game waar je dingen ontdekt, sluipt, met objecten bezig bent en noem maar op. Dus liever 30fps en die grafische pracht pushen, dan zo’n 60fps game en lagere textures omdat het systeem het anders niet trekt. Laat dat soort snelheden maar aan de race- en echte shootergames over.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments