Bij Eidos-Montréal is een grote groep werknemers ontslagen, zo laat het bedrijf via social media weten.

Het zou gaan om 97 werknemers die binnen verschillende divisies van het bedrijf werkzaam zijn. In een persbericht laat de studio weten dat de ontslagen het gevolg zouden zijn van ‘de wereldwijde economische situatie, de uitdagingen in de gamesindustrie en de herstructurering van de Embracer groep’, het moederbedrijf waar Eidos-Montréal onder valt.

De studio bestond uit iets meer dan 500 werknemers en heeft met de huidige ontslagronde dus noodgedwongen flink in het personeelsbestand moeten schrappen. Wat dit betekent voor de games die zij in ontwikkeling hebben is grotendeels onbekend. Uit berichtgeving van eind 2022 is bekend dat de studio zou werken aan een nieuw (nog onaangekondigd) IP. Ook was de studio met een nieuwe Deus Ex bezig, maar naar verluidt zou uit deze game de stekker getrokken zijn, mogelijk als gevolg van de recente ontslagronde. Verder weten we dat Eidos Montréal ondersteuning biedt bij de ontwikkeling van de nieuwe Fable, de game die door de Xbox Game Studios ontwikkeld wordt.

Over Eidos-Montréal

De Canadese studio heeft de afgelopen twee decennia verschillende top games afgeleverd. De Deus Ex-franchise komt uit hun koker, maar ook Shadow of the Tomb Raider is door hen ontwikkeld. De laatste game van Eidos-Montréal is Marvel’s Guardians of the Galaxy en dateert uit 2021.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties