Haal de busjes WD40 en wax maar tevoorschijn, want Square Enix laat Adam Jensen voorlopig wegroesten. Eind februari kunnen we nog een pakketje DLC verwachten maar daarna is het eerst even klaar.

Square Enix heeft de Deus Ex franchise voorlopig stopgezet. De game heeft bijvoorbeeld lang niet zo goed verkocht als van tevoren werd verwacht. Daarnaast helpt het ook niet dat ze nu druk bezig zijn met het onlangs aangekondigde Avengers project.

Niet af

Toch is het wel zonde. Deus Ex Mankind Divided voelt namelijk nog niet af. Er zijn opzettelijk gaten in het verhaal gelaten als inleiding op een vervolg. Deze gaten zouden opgevuld worden om de trilogie, die met Human Revolution begon, af te maken.

Veel van het nog te vertellen verhaal zou oorspronkelijk al in Mankind Divided verteld worden. Maar ondanks dat die game ruim vijf jaar in ontwikkeling is geweest, hadden ze niet genoeg tijd om dit allemaal in de game te stoppen. Hij werd gewoon te groot. Nu is het afwachten wanneer en of we het vervolg van Mankind Divided ooit nog in een game terug gaan zien.

De DLC focust zich op allerlei op zichzelf staande verhalen, dus daar hoeven we ook niet op te hopen.

Druk

Dat Square Enix en hun studio’s het echt retedruk gaan krijgen de komende jaren, dat blijkt wel uit alle games waar ze momenteel mee bezig zijn. Het merendeel van de Deus Ex studio, Eidos Montreal, is momenteel bezig met de nieuwe Tomb Raider.

Het Tomb Raider team van Chrystal Dynamics is ondertussen aan het werk met de nieuwe Marvel game, het Avengers project. Voordat die games af zijn zal er niet gestart worden met een nieuw deel Deus Ex. En reken maar dat ze het dus nog wel even druk krijgen.

Ondanks dat ik Mankind Divided nog mijn persoonlijke teleurstelling van 2016 noemde, vind ik het wel jammer dat er voorlopig dus niet een volgende game komt. Het spel was allesbehalve slecht. Ik wil nu alleen weten hoe het allemaal eindigt. Ik denk dat ik nog maar een busje WD40 haal voor de zekerheid, want wachten zullen we.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties