De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

De flow zit er goed in deze week. Ik ben bezig met het testen van de Logitech G Cloud en bekijk hoeveel games ik kan completen op 1 volle batterij. Gisteren heb ik daarom Venba van mijn backlog af kunnen vinken en vandaag is het de beurt aan The Walking Dead: Michonne. Wat een meesterwerk!

Wat voor soort game is The Walking Dead: Michonne?

The Walking Dead: Michonne is een episodisch avonturenspel gebaseerd op de The Walking Dead-stripboekenserie. Het spel is ontwikkeld door Telltale Games en speelt zich af tussen de nummers 126 en 139 van de stripreeks. In deze drie afleveringen krijgen we te zien wat Michonne heeft meegemaakt tijdens haar tijdelijke vertrek uit een groep overlevenden. De gebeurtenissen vinden plaats te midden van een zombie-apocalyps.

In The Walking Dead: Michonne staat verhaalvertelling centraal. Als speler volg je Michonne en leer je haar beter kennen en wat zij mee heeft gemaakt. Onderdeel van de gameplay is dat spelers keuzes maken in de dialogen. Deze dialogen kennen veel diepgang en gaan veelal over het wel/niet vertrouwen van personages of het delen van informatie. In de meeste dialogen zullen spelers een voortdurend dilemma ervaren, want keuzes in de dialogen komen met consequenties. Naast keuze-gedreven verhaalvertelling bestaat de gameplay uit Quick Time Events en point-and-click.

Credits

De ontwikkelaars van de Telltale games zijn meester in verhaalvertelling en de The Walking Dead: Michonne vormt daarop geen uitzondering. The Walking Dead: Michonne vertelt een meeslepend verhaal, kent vele impactvolle keuzes in dialogen en heeft met Michonne een sterk personage neer weten te zetten. Een absolute aanrader om tot de credits te spelen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties