De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Het is alweer tijd om de 17e game van 2024 af te vinken. Dit keer ben ik de keuken in gedoken om in Venba de lekkerste gerechten te maken. Venba is een van de weinige games waarbij het fantastisch zou zijn als de controller geur kan simuleren. Maar is het ook fantastisch om de credits van deze game te zien rollen?

Wat voor soort game is Venba?

Venba is een verhalende kookgame waarin je speelt als een Indiase moeder die in de jaren 1980 met haar familie naar Canada immigreert. In een kort verhaal van ongeveer twee uur, maak je sprongen in de tijd en zie je het gezin ouder worden. Moeder en zoon staan centraal in de game en de gameplay bestaat uit het koken van verschillende gerechten. Als speler zul je verschillende gerechten bereiden en verloren recepten herstellen. Tussen de gerechten door vinden veel dialogen plaats, waarbij best een goed verhaal wordt gepresenteerd over opgroeien, familie, liefde en verlies.

Als ik de kern van de gameplay zou moeten omschrijven, dan kom ik denk ik toch uit op een verhalende puzzelgame. Als speler krijg je een kookboek voorgeschoteld, maar een deel van de teksten zul je niet begrijpen of zijn niet zichtbaar. Je zult met aanwijzingen tot een gerecht moeten komen. Je bent dus veelal aan het ontcijferen van volgordes van ingrediënten en dat is best vermakelijk.

Credits

Venba is echt een Game Pass-game. Het is een game die ik in de Microsoft Store over het hoofd gezien zou hebben, maar die in Game Pass zichtbaar is en een ‘klik en speel’ is dan snel gedaan. Wat volgt is een game die dan toch enigszins weet te verrassen door mooie visuals, goed uitgediepte verhaalvertelling en eenvoudige maar leuke kookpuzzels. Ik twijfel of ik de game zou kopen, maar de Game Pass bezitters kan ik wel aanraden om de game tot de credits te spelen. Laat ze lekker rollen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties