Afgelopen maand is de overname van Activision-Blizzard-King door Microsoft definitief geworden. Wat is de impact van deze overname voor Blizzard?

In een interview met Bloomberg spreekt Mike Ybarra (President of Blizzard Entertainment) zijn verwachtingen duidelijk uit. Onder de vlag van Microsoft verwacht hij veel meer creatieve vrijheid. Blizzard moet weer het ‘oude Blizzard’ gaan worden, waar ideeën op de werkvloer niet langs vele lagen in de organisatie hoeven voor goedkeuring. Het personeel van Blizzard hoopt in het bijzonder dat het nieuwe regime het gevoel van autonomie van de studio zal herstellen. “Ik vind dat absoluut geweldig,” zei Ybarra. “Het motiveert de teams”.

Starcraft

In het artikel van Bloomberg lezen we verder dat Ybarra zei dat hij, ondanks de overname, nog steeds van plan is om grote teams aan het werk te hebben voor de grootste franchises. Maar hij staat ook open voor minder gangbare projecten, waaronder een mogelijke terugkeer van StarCraft. Onder Kotick verlieten veel Blizzard-medewerkers met ervaring in het ontwikkelen van real-time strategiegames het bedrijf. Dus als de franchise terugkeert, dan zou de volgende iteratie wel eens een heel ander genre zou kunnen zijn, liet Ybarra doorschemeren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties