De game van Blizzard stond bekend onder de naam project Odyssey en zou naar verluidt al ruim zes jaar in ontwikkeling zijn.

Het annuleren van de game lijkt het gevolg van de recente ontslagronde bij Microsoft haar gaming divisie. Eerder deze week heeft Microsoft medegedeeld dat er 1900 werknemers ontslagen werden. De ontslagen treffen vooral Activision-Blizzard en daarbinnen dus enkele teams in het bijzonder, waaronder het team dat aan de nieuwe survivalgame gewerkt heeft.

Het is niet helemaal duidelijk waarom juist deze game geannuleerd is. De game werd in 2022 officieel aangekondigd, maar veel informatie over de game was niet bekend. Bronnen zouden aan Bloomberg hebben laten weten dat de ontwikkeling de afgelopen zes jaar zeer problematisch verlopen is. Het team zou tijdens het ontwikkelproces overgestapt zijn naar een andere engine, waarna problemen ontstaan zijn. Via social media laten verschillende medewerkers weten dat zij gehoopt hadden dat de recente overname door Microsoft een nieuwe boost in het ontwikkelproces zou ontstaan. Ook lezen we dat er medewerkers hoopten dat Microsoft groen licht zou geven om de ontwikkeling van de game weer te mogen vervolgen in de Unreal Engine, de engine waar men oorspronkelijk ook mee gestart zou zijn.

Behalve het recente memo van Phil Spencer, waarin de ontslagen medegedeeld zijn, heeft Microsoft vooralsnog niet inhoudelijk gereageerd op het stopzetten van project Odyssey. Mogelijk had het bedrijf onvoldoende vertrouwen in het project. Jammer is het in ieder geval wel. In de eerste plaats voor de getroffen medewerkers natuurlijk. Ook komt er niet zo vaak een nieuwe IPs uit de koker van Activision-Blizzard en ik was dan ook benieuwd waar de ontwikkelaars mee bezig waren.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Orajnemonster
Orajnemonster
2 maanden geleden

Benieuwd wat de overweging is geweest om de game niet te rebooten in UE5. Vind het persoonlijk wel jammer, had graag gezien dat er geluisterd zou worden naar de medewerkers. Aan de andere kant, misschien wilden bepaalde medewerkers het wel maar het is niet te zeggen dat ze dat allemaal wilden natuurlijk.