Deze zag ik niet aankomen, maar volgens meerdere (”bevestigde”) bronnen gaat het gerucht dat Okami HD naar de huidige generatie consoles komt. 

Ooit kwam Okami op de PlayStation 2 uit, in 2006 (pfff, elf jaar geleden, tijd vliegt). De game ontving veel lof en helaas heb ik ‘m nooit kunnen spelen. Mijn PS2 gaf helaas de geest na een tijdje en toen vond ik 60 euro wel veel geld voor een game waar ik verder weinig over wist.

Rumour has it…

Volgens twee onafhankelijke bronnen zal Capcom Okami gaan porten naar de Xbox One en PS4 in december. Meerdere Europese winkelketens hebben ook Okami HD op hun kalender staan voor 12 december 2017. Okami kreeg al een HD behandeling in 2012, die voor de Wii en PS3 uit kwam. Capcom heeft zelf helaas (maar voorspelbaar) nog niet gereageerd op de geruchten.

Waarom moeten we hier blij van worden?

Okami heeft vele awards gewonnen in 2006 en zelfs 2007 nog. De game is misschien wel de beste ”Zelda game die geen Zelda heet”. De game speelt zich af in de klassieke Japanse geschiedenis, waar mythes en folklore elkaar ontmoeten in een verhaal waar de duisternis probeert te overheersen. Het is aan Amaterasu, de zonnegod in de gedaante van een wolf, om de duisternis te weren. De game heeft een hele aparte cel-shaded stijl waardoor alles er prachtig stijlvol uit ziet. De ”Celestial Brush” moet je in de game gebruiken om voorwerpen en acties te tekenen/verven. Zo wordt de grafische stijl dus gebruikt om in de game verder te komen. Prachtig concept.

 

Het is natuurlijk maar een gerucht. Het is wel Capcom en die maakt vaker remakes, want ze hebben geen inspiratie meer de laatste jaren. Alles wat ooit succesvol was binnen hun collectie geven ze tegenwoordig opnieuw uit. Waarom zou Okami daar niet bij kunnen? Toch?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments