Zo ziet de Scorpio dev kit er uit!

Microsoft heeft vandaag laten zien hoe de dev kit van Project Scorpio er uit ziet.

Op het eerste gezicht lijkt de dev kit heel erg op een iets grotere Xbox One S. De console is strak en wit met hele vlakken geperforeerd plastic. Wat natuurlijk opvalt is dat de dev kit iets meer knoppen en poortjes te hebben dan gebruikelijk op een Xbox.

Er zitten vijf programmeerbare knoppen op de voorkant. Het OLED schermpje laat verschillende data zien, zoals de frames per seconde, basisbehoefte nummer 1 voor de gemiddelde gameontwikkelaar. Het apparaat komt met dezelfde poorten als de productie-Scorpio, maar heeft drie extra USB-poorten voorop en een apart kastje waarmee debug informatie uitgelezen kan worden.

Ook de specs zijn iets anders dan de daadwerkelijke Scorpio. Zo heeft deze een snellere GPU, 24Gb geheugen (twee keer zoveel), een 1Tb SSD schijf en de mogelijkheid om te schakelen tussen de modes voor Xbox One, Xbox One S of Scorpio. De fans zitten aan de zijkant zodat ontwikkelaars de consoles op kunnen stapelen.

De Scorpio gaat er niet precies zo uitzien

Hoewel deze plaatjes leuk een aardig zijn, hebben we er eigenlijk weinig aan. De uiteindelijke console zal er toch anders uit gaan zien. Toch is hier duidelijk te zien dat het uiterlijk erg veel lijkt op de One S, wat zou betekenen dat de console in het design-straatje van de One S blijft. De bestaande Xbox dev kits zijn even groot of groter dan de productie-versie, maar het algehele design is wel ongeveer hetzelfde.

Microsoft zal naar verwachting alle specifieke details zoals de prijs, het design, maar ook de naam (Scorpio is de naam van het project) op de E3 prijsgeven.

Wat vinden jullie van deze doos?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments