Nu de E3 steeds dichterbij komt wordt er ook veel meer gespeculeerd over wat we gaan zien. Welke games worden er aangekondigd en wat krijgen we van de Scorpio te zien? Eén ding is zeker, we krijgen geen nieuws over VR!

Eerst naar Windows pc’s

Er zullen nu behoorlijk wat fans teleurgesteld zijn, want stel je voor hoe gaaf VR kan worden op een apparaat met zoveel kracht als de Scorpio. Helaas moeten deze fans nog even geduld hebben, want Microsoft wil zich eerst focussen op AR/VR voor de Windows pc’s.

Microsoft vindt dat een pc nu het beste platform is om mixed reality (AR en VR) op te presenteren. Een pc geeft momenteel gewoonweg betere kansen voor de ontwikkelaars van deze producten. Ook hebben de consumenten op de pc veel meer keuze.

Nu 4K gamen en VR in hoge kwaliteit zo populair wordt op de pc’s, gaat Microsoft dit eerst perfectioneren en het daarna voor de consoles uitbrengen.

Gaat de draadloze VR-set er net zo uit zien als de HoloLens?

Draadloze VR

Alex Kipman laat weten dat ze begrijpen dat dit een teleurstelling is voor iedereen die een VR-set zou verwachten voor de Xbox One of de Scorpio.

Wel heeft hij laten vallen dat ze een draadloze VR-set willen maken voor de consoles. Daarom willen ze eerst de pc versie perfectioneren en daarna aan de slag met een draadloze variant voor de consoles. Gelukkig heeft Microsoft wél aangegeven dat Project Scorpio meer dan capabel is om VR waar te maken in een hoge kwaliteit.

Momenteel werkt Microsoft samen met Dell, Lenovo, HP, Asus en Acer om VR-sets te maken voor Windows 10 pc’s. Er is een grote kans dat het succes van deze sets invloed heeft op de vraag wanneer de sets naar de consoles zullen komen.

Dat VR nog geen onderwerp is van deze E3 betekent waarschijnlijk dat Xbox wel andere gave dingen achter de hand zal hebben, want de hypetrein voor de Scorpio moet tot het einde van het jaar in volle gang blijven!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments