Het zat er al een tijdje aan te komen volgens Xbox boegbeeld Phil Spencer, maar nu gaat het toch echt gebeuren. De prijzen van Xbox gaan omhoog.

Microsoft maakte via een interview met The Verge bekend dat het de prijzen van Xbox gaat verhogen en ook die van de Xbox Game Pass. Het gaat bij de abonnementen van Game Pass om een stijging van 1 euro voor het basis abonnement waardoor het nu 11 euro wordt en Game Pass Ultimate met een verhoging van twee euro en dat wordt dan 15 euro. Deze prijsstijgingen gebeuren op 1 augustus.

Net als Sony dat vorig jaar al deed, gaat Xbox nu ook de prijzen verhogen van de Xbox Series X, maar niet die van de Series S. Een Xbox Series X koop je zo meteen voor 550 euro, maar de Xbox Series S nog altijd voor 300 euro voor de 512 GB versie en in september komt de 1TB-variant op de markt voor 350 euro. Alle prijsstijgingen gebeuren op de meeste markten, behalve de markten waar de prijs al is verhoogd.

De huidige Game Pass abonnees zullen de verhoging pas merken medio augustus. Nieuwe abonnees zien de verhoogde prijzen al op 6 juli. De prijzen van Xbox Game Pass worden voor het eerst verhoogd sinds de lancering in 2017. Dit wordt gedaan om de prijzen meer te laten matchen met de lokale marktomstandigheden (of gewoon meer geld willen beuren onder het mom van inflatie). Je ziet dat bedrijven als Netflix, Spotify, Apple Music en Disney Plus ook prijzen verhogen, Xbox doet mee.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties