De Xbox One is onverwacht voor de vierde keer op rij de best verkochte console van de maand oktober. In Amerika, Australië en Groot-Brittannië prijkte de console weer op de eerste plaats.

Volgens het grootste marketingonderzoeksbureau ter wereld genaamd de NPD Group was de Xbox One weer de beste. Microsoft ziet de releases van Gears of War 4 en Battlefield 1 als oorzaak hiervan. Met die laatste game heeft Microsoft een speciale marketing deal in samenwerking met EA.

Gears of War 4 was daarnaast de best verkochte exclusieve game in Amerika en Groot-Brittannië. Vorige maand hengelde Forza Horizon 3 de eer ook al binnen. Gears of War 4 en Battlefield 1 hebben trouwens ervoor gezorgd dat er 52% meer online wordt gegamed op Xbox Live dan in vergelijking met vorig jaar.

xbox_one_holiday_2015_console_bundles_1

De winst van Microsoft komt onverwacht. Analisten hadden voorspeld dat Sony met de release van de Playstation Slim de eerste plaats weer over zou nemen. Het wordt natuurlijk wachten wat de maand november gaat doen qua verkopen nu de Playstation Pro uitkomt. Een ding is echter zeker: Microsoft scoort, zowel met zijn hardware, als exclusieve software!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments