Minecraft, het populaire sandbox-spel van Mojang en Xbox Game Studios, heeft een mijlpaal bereikt: het is nu het eerste videospel in de geschiedenis dat meer dan 300 miljoen exemplaren heeft verkocht.

Het nieuws wordt gebracht tijdens het Minecraft Live 2023-event. Minecraft is al meer dan een decennium enorm populair en blijft groeien. Met 300 verkochte exemplaren staat het spel eenzaam aan de top. Ter vergelijking: GTA V verkocht 186 miljoen exemplaren en staat op een tweede plek, gevolgd door Tetris (100 miljoen), Wii Sports (82.9 miljoen), PUBG (70 miljoen), Super Mario Bros (58 miljoen).

Naast de verkoopcijfers deelde Mojang ook nieuwe gegevens over speleractiviteit:

Minecraft is een cross-media franchise geworden, met naast het videospel ook een aankomende film, LEGO en meer. De populaire Xbox First Party-game blijft regelmatig updates en nieuwe content uitbrengen, en zijn succes is te danken aan zijn brede aantrekkingskracht op alle leeftijdsgroepen.

De ontwikkelaars van Minecraft hebben tijdens het Minecraft Live 2023 event ook Update 1.21 besproken. De nieuwe update introduceert nieuwe mobs, decoratieve blokken, verbeteringen in het crafting systeem en meer. Een compleet overzicht van de update is hier te vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties