Minecraft introduceert met de Marketplace Pass een nieuwe abonnementsdienst

Mojang heeft voor haar populaire game Minecraft een nieuw abonnement geïntroduceerd.

De Minecraft Marketplace Pass is een maandelijkse abonnementsservice waarmee je toegang krijgt tot meer dan 150 stukken content uit de Minecraft Marketplace voor 4 euro per maand.

Via de Marketplace Pass kunnen spelers thematische werelden en minigames downloaden en spelen die zijn inbegrepen in het abonnement. Ook kunnen spelers met de Pass het uiterlijk van blokken, biomen en Minecraft-mobs veranderen met behulp van texture packs die zijn opgenomen in het abonnement. Hierdoor is het mogelijk het spel meer te personaliseren en een unieke sfeer te creëren. De ontwikkelaars laten weten dat de Marketplace Pass nog enkele andere toevoegingen kent, waaronder:

  • Kleed jouw personage aan: Breid je in-game garderobe uit met behulp van skin packs die zijn inbegrepen in het Marketplace-abonnement. Kies uit verschillende stijlen en geef jouw personage een nieuwe look.
  • Regelmatig nieuwe content: Elke maand wordt er nieuwe content toegevoegd aan de Marketplace Pass. Dit betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is en je nooit verveeld raakt.
  • Toegang op alle ondersteunde apparaten: Je kunt je abonnementscontent gebruiken op alle apparaten die worden ondersteund via je Microsoft-account en Minecraft: Bedrock Edition.
  • Deel met vrienden via Realms: Als je een Realms-abonnement hebt, kun je je eigen Minecraft-server runnen en je Marketplace Pass-items delen met maximaal 10 vrienden. Zij kunnen gratis meespelen, zelfs als je offline bent.

De voordelen zijn aanwezig zolang als spelers in het bezit van de Marketplace Pass zijn. Zodra een speler geen lid meer is, zal de content ook niet meer beschikbaar zijn. Dus, als een wereld, texture pack, skin pack of mash-up de catalogus verlaat, moet je het item kopen in de Marketplace om het te blijven gebruiken tijdens het spelen. Maar, maandelijkse character Creator-items die je hebt ingewisseld, zijn van spelers om te behouden.

De nieuwe abonnementsdienst roept ook enkele vragen op. Kunnen spelers zich bijvoorbeeld op zowel het Marketplace Pass als Realms Plus abonneren? Dat is niet handig om te doen! Een Realms Plus-abonnement omvat namelijk al de Marketplace Pass. Als je dus geabonneerd bent op Marketplace Pass en Realms Plus wilt verkennen, raden de ontwikkelaars van Mojang aan om eerst Marketplace Pass op te zeggen. Actieve Realms Plus-abonnees kunnen zich niet abonneren op Marketplace Pass.

Wat is dan het verschil tussen Marketplace Pass en het Realms Plus-abonnement? De contentcatalogus die je hebt met je Marketplace Pass-abonnement is dezelfde catalogus die beschikbaar is met een Realms Plus-abonnement. Aanvullend voor de Realms Plus is de beschikking over een persoonlijke server waarop je met maximaal tien vrienden tegelijk kunt spelen.

De Marketplace Pass is vanaf vandaag beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen ook eerst een 30-dagen free trial proberen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties