Tijdens de E3 is het al aangekondigd. De original Xbox games worden ook toegevoegd aan het backwards compatibility programma! Uiteraard zou Phil zichzelf niet zijn als hij zijn mond niet voorbij zou praten, want hij wil het programma ook naar de pc brengen.

Luid en duidelijk

Veel gamers waren blij verrast toen de OG backwards compatibility op de E3 werd aangekondigd. Dit is iets wat ze niet aan zagen komen, maar wat wel erg gewenst is. In een interview kreeg Phil Spencer dan ook gelijk de vraag of deze optie in de toekomst ook gaat komen voor pc’s. En daar gaf Phil een heel duidelijk antwoord op, namelijk ”Yes!”.

Wel wordt het een vrij lastig klusje. Zeker om de 360 games te converteren voor de pc gaat er behoorlijk wat technisch gedoe aan vooraf. Phil gaf aan dat het voor de originele Xbox games een stukje makkelijker is omdat de eerste Xbox ook een x86-chip had, maar hij wil natuurlijk een groter aanbod.

Dit hadden we niet zien aankomen!

Microsoft heeft natuurlijk al het Universal Windows Platform, waar het al langer mogelijk is voor uitgevers om hun game voor de Xbox, Windows 10 en mobiele platforms beschikbaar maken. Volgens Phil zijn ze daar steeds meer op aan het focussen, zo hoopt hij dat het makkelijker wordt voor uitgevers om een game te produceren voor alle platforms van Microsoft. En wie weet kunnen ze daar dus ook een systeem inbouwen om oude games te converteren voor nieuwe consoles.

Daar is dus nog een heleboel werk te doen, maar dat is zeker een belangrijk project voor de toekomst. We merken natuurlijk al dat Microsoft hier de focus op legt, onder andere met het Play Anywhere systeem. Een Xbox exclusive is tegenwoordig meer een Microsoft exclusive.

Ook de Game Pass

Mocht je het nog niet mee hebben gekregen, de Game Pass is een abonnement voor ongeveer €10 per maand. Met dit abonnement kun je allerlei Xbox One en Xbox 360 games spelen. Net als bij Netflix blijft de bibliotheek veranderen, dus af en toe zal een game uit het programma worden gehaald en wordt er weer een nieuwe voor toegevoegd.

Hoe dan ook is de kans natuurlijk best groot dat de Game Pass ook beschikbaar zal worden voor Windows. Zeker aangezien Microsoft steeds vaker de nadruk legt op de combinatie van de Xbox en Windows. Dus ook dit is natuurlijk aan Phil gevraagd.
Hij zegt nog niet zo volmondig ja als op de backwards compatibility, maar hij is wel positief. Hij geeft namelijk aan dat zijn team het niet zo leuk vindt als hij zijn mond voorbij praat, maar hij wil zelf de game pass erg graag mogelijk maken voor de pc.

Dit is zeker een leuk abonnementje

Het marketing team gaf al aan dat er niet zo gek veel games zijn voor de Xbox die je ook op de pc zou kunnen spelen, dus zij vroegen zich af of dit niet een slechte zet is. Maar Phil is lekker koppig, hij vindt namelijk dat je gewoon bij het begin moet beginnen. Dus al zijn het nog niet zo veel games zet hij er wel veel druk achter om dit abonnement ook voor de pc gebruikers te maken.

Ik vind het persoonlijk erg tof dat Microsoft goed gebruikt maakt door de krachten van Windows en Xbox steeds meer te bundelen. Het Play Anywhere concept vind ik dan ook erg leuk, dus het zou helemaal tof zijn als de Game Pass ook voor de pc gamers beschikbaar wordt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments