De jaarlijkse XBNL-awards zijn weer uitgereikt. In dit artikel lees je een overzicht van alle winnaars!

Ook dit jaar zijn er weer zeven awards om uit te reiken. Zo is er de award voor beste verhalende game, beste indie, beste retro, beste ongoing game, beste horror game, game met beste visuals en natuurlijk de Game Of The Year. Wat waren de beste games van 2023 volgens de XBNL-community?

De grote winnaar

Om maar direct met de deur in huis te vallen, de grote winnaar is Hogwarts Legacy. De game werd dan weliswaar voor The Game Awards niet genomineerd, maar de XBNL-community weet de game op waarde te beoordelen. Hogwarts Legacy won met 22% van alle stemmen de ‘X Is Gon’ Give It To Ya’-award en is daarmee de GOTY van de XBNL-community. Het is echter niet de enige award die Avalanche Software met hun Harry Potter game binnen wist te slepen. Hogwarts Legacy gaat met 37% van de stemmen ook naar huis met de ‘Elke Pixel telt-award voor beste visuals en met 26% van de stemmen slepen zij ook de ‘Ik hang aan je lippen’-award binnen voor beste verhalende game.

Een oude bekende

Een oude bekende bij de XBNL-Awards is de game Sea of Thieves, toch wel een van de favorieten binnen de community. Sinds het bestaan van de XBNL-awards sleept de titel van Rare de award binnen voor beste ongoing game en dat is ook in 2023 niet anders. Sea of Thieves wint met 42% van de stemmen opnieuw de ‘At Your Service’-award voor ongoing game.

De charme van pixels

De XBNL-community heeft een flinke retro-achterban en om deze reden hebben we dan ook de ‘Vroeger Was Alles Beter’-award in het leven geroepen. Een ode aan de retro-esk games, die ook in 2023 weer wisten te overtuigen. Met 34% van de stemmen wint Sea of Stars de ”Vroeger Was Alles Beter’-award. Een terechte winnaar!

Dat is schrikken!

Ook de horror-categorie was in 2023 goed vertegenwoordigd, met games als Dead Space en Resident Evil 4. Goede games, maar uiteindelijk kan er maar één de beste zijn. Alan Wake 2 is met 46% van de stemmen winnaar van de ‘Hier Krijg Ik M’N Broek Van Vol’-award.

En tot slot

‘De Klein Maar Fijn’-award. De award voor de pareltjes van de Xbox die veelal met een klein team ontwikkeld en zelfstandig uitgebracht worden. We hebben het natuurlijk over de Indies, met titels als Blasphemous 2, Planet of Lana, Dredge en Bomb Rush Cyberfunk. Met 31% van de stemmen weet Cocoon echter de felbegeerde ‘Klein Maar Fijn’-Award binnen te slepen!

Kun jij je vinden in de winnaars? Zijn er games die je graag onder de winnaars had gezien, maar er niet tussen staan? Laat het ons weten!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hertog Vin X
Hertog Vin X
3 maanden geleden

Mooie lijst ! Misschien toch maar is harry Potter proberen dan 🤣