Nog maar een paar weken tot de befaamde Electronics Entertainment Expo, oftewel E3 weer begint! Het moment voor grote gamebedrijven om nieuwe games en hardware aan te kondigen. Uiteraard mogen we ome Phil verwachten met zijn hand in zijn zak. Dit jaar echter iets langer dan normaal.

Elk jaar lijkt de persconferentie van Microsoft weer een stukje langer te worden. Vorig jaar duurde de persconferentie maar liefst een uur en drie kwartier. Microsoft heeft bekend gemaakt dat het dit jaar een persconferentie van 2 uur zal hebben! Extra veel vette games hopen we dan maar.

Veel op het spel

Er staat dit jaar veel op het spel voor Microsoft. Het bedrijf wordt aan alle kanten bekritiseerd dat het te weinig of matige exclusives heeft. Eerlijk is eerlijk, de exclusives van het Sony kamp worden bekroond met negens en tienen, terwijl bijvoorbeeld Sea of Thieves vrij matig is. Crackdown 3 moet zich nog bewijzen en de vaste IP’s als Forza bieden weinig verrassingen meer. Microsoft moet dit jaar knallen!

De Xbox One X is al een dik half jaar op de markt. Om de consoles te blijven verkopen moeten er vette games komen, heel simpel. Dit jaar worden er een paar verrassingen verwacht als Fable 4, die nog niet is aangekondigd. Maar laten we eerlijk zijn, gaan we nog verrast worden als Halo 6, Gears of War 5 en Cuphead 2 worden aangekondigd? Nee, dat worden the usual suspects.

True 4k blablabla

Volgens Microsoft zelf wordt deze E3 uiteraard weer ”de grootste E3 show ooit”. Tijdens de persconferentie kan je genieten van de meer gedetailleerde beelden van eerder aangekondigde games. Daarnaast zullen we trailers zien van onaangekondigde games. Hopelijk dit keer wat minder ”True 4k”, ”They will be played best on Xbox One” en ”Exclusive world premiere”. We hoeven ook geen half gare games waar niemand op zit te wachten of de zoveelste editie van die kut Minecraft (ja, het roept hier enigszins frustratie op).

Je kan de persconferentie van Microsoft zelf gaan bekijken op zondag 10 juni, om 13:00 PDT en hier dus om 22:00. Ze staan dit jaar in hun eigen Microsoft Theater i.p.v. op de beursvloer van het Los Angeles Convention Centre waar ze normaal staan. Ik ben benieuwd wat voor effect dat oplevert.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments