Bij een oorlog denk je al gauw aan jonge mannen. In de eerste wereldoorlog waren er echter ook vrouwelijke soldaten. Deze gaan we nu dus zien in de nieuwste uitbreiding van Battlefield 1: In the name of the Tsar!

Ook ik had geen flauw benul dat er vrouwen mee vochten in de eerste wereldoorlog. Vanuit geschiedenislessen krijg je altijd te horen over de mannen, jong en oud, die in de greppels werden gedumpt om elkaar af te maken. Toch waren er in die tijd ook vechtende vrouwen. Dat het dan om bikkelharde Russinnen gaat verbaast mij niks.

De Russische dames

Het gaat hierbij om het zogenoemde “Women’s Battalion of Death”. Deze harde dames vochten vanaf 1917 mee in de frontlinie. Overigens waren al deze dames vrijwilligers, geen enkele dame ging onder dwang naar het front.

In de game ga je deze harde Russische vrouwen vinden in de scout-klasse, als je natuurlijk in het Russische kamp speelt. In de nieuwe uitbreiding zijn de tegenstanders zoals in veel maps weer de Duitsers. Door deze nieuwe toevoeging is Battlefield 1 een van de weinige oorlogsgames met vrouwelijke soldaten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments