Het leven zit vol met keuzes. Zowel moeilijke als voor de hand liggende keuzes. Zo ook bij Battlefield was dit het geval, tot nu dan…

Wat blijft er nog over van Battlefield?

Menig gamer kan waarschijnlijk niet wachten op volgende week, als we eindelijk aan de slag kunnen met het nieuwste deel uit de meesterlijke Battlefield-serie. Ondanks dat ik geen multiplayer-persoon ben heb ik er ook echt wel zin, lekker een paar avondjes ouderwets knallen. Toch zijn er ook een aantal zaken die boven water zijn gekomen en niet de volledige steun van de fans hebben gekregen.

Het valt namelijk op dat er steeds meer features niet direct na de lancering beschikbaar zullen zijn, en dat wekt zorgen bij de fans. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik snap het best dat ze grote toevoegingen nog even een keer door de molen halen in plaats van afgeraffeld werk te leveren. Maar was de game niet al een keer uitgesteld? En werd er toen niet gezegd dat de reden hiervoor was dat de game dan bij lancering ‘perfect’ zou zijn?

Maar goed, de essentie van dit verhaal is in ieder geval dat er zojuist is bevestigd dat de game (bij de lancering) geen zogeheten ‘map voting’ zal bevatten. Je kunt tussen potjes door dus niet meer stemmen op welke map jij het liefst verder wilt spelen. “Boehoe, wat erg (not)” hoor ik je denken en dat ben ik zeker met je eens. Lekker boeiend dat dat niet kan, maar waarom? Waarom wordt zo’n simpele ‘basic’ feature pas later toegevoegd? Het lijkt mij dat daar niet een heel team voor aan het werk moet. Nog een dingetje: ook het cosmetisch aanpassen van voertuigen zal niet vanaf day one beschikbaar zijn in de game, want tja… zo’n grote functie voeg je natuurlijk niet zomaar even toe.

Nogmaals, begrijp me niet verkeerd. Ik snap het volledig dat de laatste War Story ‘The Last Tiger’ pas in december beschikbaar zal zijn en dat ook de co-op modus ‘Combined Arms’ en Battle-Royale modus ‘Firestorm’ niet direct te spelen zijn. Daar heb ik volledig begrip voor en eerlijk gezegd vind ik dat zelfs wel fijn, dan heb ik iets om naar uit te kijken. Maar als ze zulke kleine dingen zoals map voting voor later bewaren, krijg ik toch het idee dat ze de laatste loodjes aan het afraffelen zijn…

Maar goed, ik heb er nog steeds alle vertrouwen in en ga vol goede moed met de game aan de slag volgende week.

Battlefield V is beschikbaar vanaf 15 november voor mensjes met de Deluxe editie. Het gewone volk zal tot de 20e moeten wachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments