Met nog een klein jaartje tot de launch van Project Scarlett krijgen we mondjesmaat meer informatie. Wat voor nieuws is er vandaag te delen?

Behalve tientallen games heeft X019 ook tig interviews opgeleverd. Phil Spencer had nog het een en ander te vertellen. Het onderwerp? Virtual Reality.

Niemand zit op VR te wachten

In het interview geeft Spencer aan dat VR niet in het ontwikkeltraject van Project Scarlett te vinden is. Spencer laat weten dat niemand Xbox associeert met VR en er ook weinig tot geen gamers zijn die dit van de Xbox zouden verwachten.

Een van de bedenkingen die ik heb met VR is dat het een tamelijk geïsoleerde ervaring biedt. Ik zie gamen meer als een ervaring die je met anderen beleeft. Bovendien houden we rekening met wat de gamers van ons willen, wat ze aan ons vragen. En niemand vraagt om VR. Gamers die wel een VR-ervaring zoeken, weten de plekken te vinden waar deze wel geboden wordt, zoals op de pc.

Komt er dan nooit VR naar Xbox? Spencer sluit het niet uit: ‘wellicht in de toekomst, maar voor nu is het niet onze focus’.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments