Videogames spelen is natuurlijk leuk. Maar soms is het ook erg leuk om met z’n allen of zelfs solo een bordgame neer te gooien. Laten we in die categorie steeds meer spellen zien die uit de videogames geboren worden?

Ik ben een groot fan van bordspelen en van het beschilderen van miniaturen. Dan praten we niet over de afdeling monopoly, ganzenbord of mens-erger-je-niet. Nee, spellen die inhoud hebben of in co-op kan spelen. Als je de kickstarters bekijkt, zie je steeds meer spellen voorbij komen die hun oorsprong in een videogame hebben.

Deze week zag ik weer twee pareltjes voorbij komen. Een bordspel van Rainbow Six Siege en een spel over The Witcher. Interessant genoeg om daar even wat aandacht aan te geven.

6: Siege

De makers beschrijven het spel als volgt:

6: Siege – The Board Game is een asymmetrisch boardgame met miniaturen voor 2 tot 4 spelers, gebaseerd op Ubisofts veelgeprezen tactische shooter-videogame, Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege. De gameplay is snel en hectisch, zodat spelers de spanning van een filmische aanval kunnen voelen met gesimuleerde real-time gameplay. Spelers besturen een team van 5 operators (allemaal aanvallers of allemaal verdedigers), waarbij elke Operator beschikt over verschillende gadgets en vaardigheden. Het samenstellen van je team van 5 is een zeer lonende stap van het spel en biedt eindeloze mogelijkheden en strategische keuzes. Als aanvaller gebruik je je explosieve arsenaal om muren en obstakels neer te halen om je doel te bereiken! Als verdediger vorm je het strijdtoneel in jouw voordeel en probeer je de plannen van je tegenstander te dwarsbomen door ze de kans te ontnemen om aan te vallen.

Gameplay
Om een spel van 6: Siege – The Board Game te winnen, moet je het doel van de missie voor jouw kant bereiken of het team van de tegenstander uitschakelen. Tijdens elke spelronde heeft elke speler twee activeringsfases waarin hij twee tot drie operators kan activeren. Bij het activeren van een operator kan een speler kiezen uit een groot aantal acties: verplichte beweging, schieten op doelen, over-watchen om bepaalde gebieden te dekken, of gebruik maken van de gadgets van het team of hun persoonlijke gadgets! Dit alles terwijl de tijd verstrijkt… Operators kunnen ook hurkend leunen om zichzelf te beschermen, waardoor hun gezichtsveld wordt geopend zonder het voordeel van dekking te verliezen. Elke kaart van het spel heeft ook een bovenverdieping die Operators kunnen gebruiken als ze sneller over de kaart willen navigeren. De spelregels zijn intuïtief met hoe cinematisch het is, en de stroom van gameplay wordt versterkt als resultaat. Natuurlijk konden we een vernietigbare omgeving niet achterwege laten! Terwijl de verdedigers de kaart vaak barricaderen, hebben de aanvallers de neiging muren te breken met granaten en hamers. De real-time flow van het spel kan onderbroken worden wanneer een speler om zichtlijn vraagt. Als je denkt dat het fout is, kun je je tegenstander een tijdstraf opleggen… maar je riskeert ook dat je hen in het voordeel stelt als je ongelijk krijgt! Welke groep Operators zal zijn strategie uitvoeren en zegevieren? Dat is aan jullie!

The Witcher Old World

Een spel waar ik nog meer naar uitkijk is The Witcher Old World die ik direct gebackt heb.

In The Witcher: Old World word je een witcher – een professionele monsterslachter – en dompel je jezelf onder in het legendarische universum van The Witcher-franchise. The Witcher speelt zich af jaren voor de saga van Geralt of Rivia: Old World verkent een tijd waarin monsters in groten getale over het continent zwierven en een constant gevaar vormden dat de aandacht vereiste van vakkundig getrainde monsterdoders, bekend als heksen. Vijf concurrerende scholen trainden hun adepten door middel van wrede regimes, en eenmaal volledig voorbereid, gingen deze nu erkende heksen op pad om het land te verkennen, op zoek naar problemen en avonturen en anderen helpen voor munten.

In dit competitieve avonturenbordspel reizen 2-5 spelers over een uitgestrekte kaart, beginnen ze aan meesterlijk uitgewerkte queesten, komen ze dubbelzinnige morele keuzes tegen en vechten ze tegen monsters – en soms vechten ze met andere heksen om de eer van hun school te verdedigen!

In het spel kunnen spelers hun eigen unieke kaartendecks samenstellen door te kiezen uit een breed scala aan vaardigheden: aanvallen, ontwijken en Witcher-vechtmagie – bekend als “tekens”. Door middel van kaartensynergie proberen spelers krachtige combo’s te maken door de kenmerkende vaardigheden van hun Witcher School optimaal te benutten. Quests, gevechten en zelfs dobbelpoker stellen elke speler in staat om geld te verdienen, nieuwe voorwerpen te verkrijgen en hun vaardigheden te trainen.

De eerste speler die 4-6 trofeeën heeft, waarvan het aantal aan het begin van het spel wordt bepaald, wint het spel onmiddellijk. Je kunt trofeeën krijgen door monsters te doden, chaotische tavernegevechten tegen een andere Witcher uit te lokken en te winnen, attributen tot hun hoogste niveau te trainen en bepaalde quests tijdens het avontuur te voltooien. Het spel zal een solomodus bevatten die een solitaire avontuur op het continent mogelijk maakt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties