De studios van de makers van populaire titels als Borderlands, Duke Nukem en Tiny Tina’s Wonderland zijn door uitgever Take-Two overgenomen.

In een persbericht laat de huidige eigenaar, de Embracer Group, weten dat zij Gearbox Software, Gearbox Montreal, Gearbox Studio Quebec voor $460 miljoen aan Take-Two Interactive verkocht hebben. De Embracer Group zal de rechten behouden op Gearbox Publishing San Francisco (waarvan de studionaam nog zal veranderen), de publicatierechten van Remnant, Hyper Light Breaker en andere niet-aangekondigde spellen. De verkoop zal eind juni naar verwachting afgerond zijn.

Gearbox zal zich aansluiten bij de 2K-divisie van Take-Two en zal worden geleid door CEO en oprichter Randy Pitchford. Momenteel heeft Gearbox zowel een nieuwe Borderlands als een nieuwe Homeworld-game in ontwikkeling, evenals één nieuwe IP.

De overname komt in een periode dat de Embracer Group het financieel zwaar heeft. De uitgever lijdt al langere tijd flink verlies. In het persbericht lezen we dat na de verkoop Embracer’s nettoschuld aanzienlijk zal verminderen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties