Ubisoft! Ja Ubi! De E3 is in volle gang en de persconferentie van Ubisoft staat om de hoek. De Franse gameontwikkelaars had afgelopen jaar te maken met een teleurstellend gamejaar. Zo waren er het overhypte Watch Dogs, The Crew en het uiterst bedroevende Assassin’s Creed Unity. Maar de Fransen zijn terug. Met games als The Crew, Assassin’s Creed Syndicate en Rainbow Six Siege gaat het vast goed komen toch? We nemen je mee naar een flashback en vanavond uiteraard naar de persconferentie op de E3!

Zoals ik al aan gaf was vorig jaar een jaar om liever te vergeten voor Ubisoft. Waar we bij de E3 ons nog mochten verheugen op het langverwachte The Crew en de traditionele release van Assassin’s Creed, bleven veel gamers achter met een bittere pil. Zo werd Unity gereleased met veel bugs en een co-op die het de eerste 2 weken niet of nauwelijks deed. En The Crew, tja laten we er geen woorden meer aan vuil maken. En het langverwachte Watch Dogs kon ook geen potten breken. Maar: NIEUWE E3, NIEUWE KANSEN! En zoals elk jaar betekent dit een nieuwe persconferentie met misschien wel de beste en vetste games in de geschiedenis. We nemen je mee naar de paradepaardjes.

South Park: Fractured but whole

nieuws_20150615southparkfracturedbutwholee32015

Totaal onverwacht werd de conferentie begonnen met een trailer van het vervolg op South Park The Stick of Truth. De game zal door het leven gaan als South Park: Fractured but whole. Na een liflaf gesprekje met bedenkers Trey Parker en Matt Stone, werd men helaas verwezen naar de volgende game. Er zijn daarom helaas geen gameplay beelden of een releasedatum beschikbaar.

For Honor

ForHonor-ds1-670x377-constrain

Na South Park worden we getrakteerd op een schitterende vechtgame met als thema: ridders uit alle hoeken van de wereld. We worden te woord gestaan door een developer met baard en stok, een echte warrior. De game word onthuld als For Honor. De game zal zich gaan focussen op hand to hand combat en het maken van combo’s. Het deed me ergens sterk denken aan Ryse. Wat vet aan de game leek, was het feit dat men het in een potje 4 tegen 4 tegen elkaar kon opnemen. Een releasedatum is helaas niet genoemd bij de game.

Trials Fusion Awesome Level Max

2885452-screen+shot+2015-06-15+at+15.23.37

Jeej, laten we eens lekker gek een level vol vlammen en een kat op een eenhoorn zetten. Dat was het volgende wat we te zien kregen. De bekendmaking van Trails Fusion Awesome Level Max. En een Awesome mond vol. Eerlijk gezegd kon deze zoveelste deeltje van de racegame ons niet zoveel bekoren, maar beoordeel zelf.

The Division

the_division_game_hd_1280x720-1291

We krijgen eindelijk één van de games te zien waar we al die tijd klaar voor hebben gezeten. Een hele vette gameplaydemo van The Division. Struinend door de straten wordt een groep overlevenden gevonden. De groep loopt een fractie tegen het lijf en er vindt een vuurgevecht plaats. Na het vuurgevecht wordt er flink geloot. Een volgende groep ‘cleaners’ wordt gevonden en ook al wil de mannelijke hoofdpersoon er graag op af, de vrouw had toch de broek aan. Vlak erna volgde de extraction, waarbij de speler de keus kreeg of hij de groep liet elimineren of mee nam. Men besloot voor het laatste te kiezen en de resterende loot werd meegenomen. Eindelijk kreeg de game een betadatum, december, en een releasedatum: 8 maart 2016!

Anno 2205

anno-1_1024

Na het geweld en de oooh’s en aaah’s van The Division was het tijd om te kijken hoe een stad in de ruimte werd opgebouwd. Dit ging in combinatie met goede, vloeiende graphics. Benieuwd? Dan moet je dit zelf zien! De game wordt verwacht op 3 november!

Just Dance 2016

HollabackGirlJustDance

Jacob Frye blijkt gewoon in eigen persoon in het publiek te zitten. Na wat geflirt van de presentatrice komt de Executive Producer in beeld. We denken dat het volgende paradepaardje er aan komt. Maar nee, we gaan het eerst over Just Dance 2016 hebben. Men verteld dat het vanaf dit deel mogelijk om zelfs met je telefoon te gaan dansen. Jason Merulo komt het podium op voor een show. Oke, Ubisoft, geweldig… Het ziet er allemaal heel flashy uit, maar of we er blij van worden? Ik zie mezelf in ieder geval niet met m’n 95 kilo en bierbuikje in de trein met m’n iPhone 6 dansen. (edit redactie: wij wel..) Een mooie manier om tijd te rekken en een pauze in te lassen, zo’n optreden. Just Dance 2016 komt in oktober. Er komt tevens een dans streaming service in waarmee je dagelijks nieuwe songs kan binnen hengelen.

Rainbow Six Siege

253fa6e

Handschoenen.. Spanning.. Oh Ubisoft, wat doe je ons aan? Een hoge pief die vertelt over religiën en een praatje over kwantiteit. Een programma dat opnieuw geactiveerd wordt. Wapens worden klaar gemaakt. We hebben het over Rainbow Six Siege! We krijgen helaas hierna weer een hoog chitchat-niveau te verwerken. Men heeft veel moeite in het verhaal gestoken en het moet voelen als een film waarin jij als speler centraal staat. Ik geloof het allemaal wel. Terroristen zullen bunkers kunnen bouwen en voor onverwachte destructieve wendingen zorgen. Vervolgens worden we eindelijk getrakteerd op gameplay. De game ziet er zeer gelikt uit en ook de sfeer, met geparkeerde politieauto’s met zwaailichten, zorgt voor spanning. Men klimt vervolgens aan rappels omhoog en ondersteboven wordt een raam ingeschoten. De Rainbow’s zijn binnen! Een drone wordt ingezet en op verkenning gestuurd, om een hoek liggen C4’s. Gelukkig is de drone in staat de C4 onschadelijk te maken en de buurt te verkennen. De drone wordt teruggehaald en een muur word opgeblazen, er klinken overal schoten en je krijgt als kijker gewoon het gevoel dat je midden in een oorlog belandt bent. Meer schoten, een explosie en één man licht gewond. Teammaten helpen hem omhoog en het team zet druk. Terwijl een maatje met zijn schild voor de speler langs loopt, wordt iedereen onder vuur genomen en het spervuur vliegt alle kanten op. Een hoekje om en een bom midden in een kamer. De bom wordt onschadelijk gemaakt en met een minuut over komen de resterende terroristen van alle kanten op het Rainbow team af. De spanning neemt toe, een teammaat gaat neer, nog 15 seconden… nog 5! Oeps, defuser disarmed en de speler ging neer. Damn, wat een adrenaline. De game is afgelopen en hiermee word de gamemode T-hunt officieel bekend gemaakt. De beta is speelbaar vanaf 24 september!

Trackmania Turbo

TmForever_2011-05-19_17-26-25-15

We gaan over op Trackmania Turbo, de aankondiging word gevolgd op veel kleurtjes en een helikopter die een F1 auto dropt. De auto’s vliegen alle kanten van de racebaan heen, de kleurrijke graphics en de kronkelige banen zien er vermakelijk uit. Wat we zien blijkt deels gameplay te zijn en men gaat eens even zitten voor een potje racen. Het spel oogt snel, chaotisch, maar zeker wel vermakelijk. De game zal tevens beschikken over een trackbuilder mode, die er voor gaat zorgen dat de speler nooit weet wat voor track hij op rijdt. Op een tropisch eiland vliegt de auto omhoog, direct tegen een bord aan…. Oke, even mannekes van Ubisoft opnieuw! Trouwens, The Crew krijgt hele wilde DLC met hele dikke bakken! Heel nice.

Assassins Creed Syndicate

5

En dan is het zover! Assassins Creed Syndicate! Het volgende paradepaardje van Ubisoft! De traditionele adelaar vliegt over het schitterende Victoriaanse Londen. Een man word vervolgens door Jacob Frye van een trap gegooid. We zien tempeliers langs komen, en Jacob die vervolgens per koets de tempeliers achterna gaat. Er worden schoten gelost, Jacob die met zijn koets tegen een railing botst, maar vervolgens op de koets springt. Vervolgens word de linegun onder een brug gelanceerd om Jacob omhoog te helpen en staat onze held op een rijdende trein. Maar dat is nog niet alles, een man wordt met de linegun brandend opgehangen en zijn maatjes maken aanstalten om Jacob te pakken. Waarna de assassin wordt bij gestaan door een groep van zijn eigen mannen. De creative director van AC komt het podium op. Het is de eerste moderne Assassins Creed.

De verrassing

GRW_KEY_VISUAL_Panorama_Large_Logo

Nou dat was het dan. Oh nee, we krijgen een One More Thing! Yves Guillemot, de man van Ubisoft komt weer het podium op. We krijgen nog een game. We krijgen een skelet te zien. Een man, een gouden pistool. Een mannenstem die praat. Bloed dat stroomt en de vraag ‘How do you fight an enemy that doesn’t fear death?’. We zien mannekes uit vliegtuigen springen. M’n gevoel fluistert: Mercenaries!!! We zien stealth, actie, een drive-by. Wauw, wat is dit vet. En wauw, wat ziet de regen en de modder waar men door heen loopt er vet uit. Tussendoor blijft het bloed stromen en zien we een baddy met een fles voor zijn bakkes gemept worden. Wauw, jongens wat is dit vet. Wauw jongens, wat ziet dit er vet uit. How do we fight an enemy that doesn’t fear death? We manipulate him from the inside. Maar welke game is dit nu? Met open world gameplay? HET IS GHOST RECON WILDLANDS!!!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments