De fanboy in mij moet bijna een traantje wegpinken van nostalgie. Eén van mijn favoriete spellen komt weer tot leven met de graphics van 2016. De sfeer is nog intenser dan eerst. Kijk zelf maar, in de trailer hierboven.

Het gaat nog enkel om pre-alfa beelden, maar als dit de graphics zijn, dan teken ik er al voor! Tuurlijk, het mag allemaal net iets netter qua modellen en randjes, maar als fanboy vind ik dit al prachtig! Wat is System Shock? Waar heb ik het over?

System Shock draait om zo’n typische cyberpunk-hacker zonder naam. Het plot is niet origineel en toont veel gelijkenissen met heel veel andere cyberpunk-boeken en -films. Ik zal het plot van elke cyberpunk-film/game ooit even kort en bondig samenvatten. Een hacker (met of zonder naam) heeft een gevaarlijke missie of opdracht gekregen. De hacker wordt gepakt en in plaats van hem in een gevangenis te gooien, moet hij zijn hackerskills gebruiken om zijn eigen vrijheid terug te verdienen. Gooi hier wat variabelen tegenaan (partij die de hacker gevangen houdt kan politie zijn, maar meestal een rijk en belangrijk bedrijf) en je hebt zo’n beetje het standaard cyberpunk verhaaltje. Dat is met System Shock niet anders. Toch liep de game in zijn tijd mijlenver vooruit op gebied van gameplay. Het was een mix van RPG, stealth, survival en shooter (zoals Deus Ex nu).

system-shock-remake-2

Night Dive Studios heeft dus nu bewegende beelden laten zien in de trailer hierboven. De officiële naam is System Shock Remastered. De game draait op de Unity engine en gezien de beelden, houdt de ontwikkelaar zich aan de klassieke ervaring. Er zullen wel wat tweaks zijn in de interface, maar dat zal wel moeten om het speelbaar te maken anno 2016. De game moet in 2017 uitkomen (zoals ik al had voorspeld) voor Steam en Xbox One. Zo te zien mag het Sony team gaan huilen, want dit spel zal heel wat oudere gamers gaan bevallen! Wie kan nog meer niet wachten op dit spel?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments