Remake van System Shock heeft een releasedatum

Het mooie van remakes is dat we legendarische games van vroeger wederom mogen verwelkomen in een nieuw jasje. System Shock is daarin geen uitzondering. Dat er een remake aan zat te komen was al bekend, maar de game heeft nu ook een releasedatum.

Ontwikkelaar Nightdive Studios heeft vanavond namelijk een nieuwe trailer gelanceerd. Hierin zien we dat de game een flinke upgrade heeft gekregen. Het origineel kwam uit in 1994 en draaide om een naamloze hacker die de snode plannen van een AI genaamd SHODAN probeert te dwarsbomen. Dit doe je in een groot ruimteschip wat bestaat uit verschillende levels. De game kent daarnaast een behoorlijke Cyberpunk vibe.

System Shock was 3D shooter waarin het oplossen van puzzels centraal staat. De game was baanbrekend voor z’n tijd en legde de basis voor andere shooters. Denk hierbij aan Deus Ex, Bioschock en Prey. Sterker nog, de laatste twee worden vaak de spirituele opvolgers van de game genoemd. Tevens werd de game in die tijd overladen met lovende kritieken en de grondlegger van innovatie en invloed in het genre genoemd. In 1999 deed men het nog eens dunnetjes over met System Shock 2. Deze game werd echter een stuk minder goed ontvangen dan deel 1 waar dus de remake dus ook op is gebaseerd.

Benieuwd geworden naar de remake? System Shock Remake is beschikbaar vanaf 21 mei.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties