Weet je nog? Negen jaar geleden toen er ophef was over een game waar je mensen bewusteloos kon slaan met een gigantische paarse dildo? Dat was Saint’s Row The Third. Gelukkig is er heel wat verbeterd want nu kan je mensen met een gedetailleerdere paarse dildo slaan… in 4k!

In 2011 kwam het derde deel van Saint’s Row-reeks uit en die werd over het algemeen goed ontvangen. Het was ergens ook wel de definitieve statement dat Saint’s Row alle vormen van serieusheid aan de kant heeft geschoven en alles op standje ‘ridicuul’ heeft gezet. In Saint’s Row The Third is de beruchte Saint’s Row gang namelijk één grote media imperium geworden en zijn ze bij iedereen bekend alsof ze popsterren zijn. Dit geeft macht en heel veel geld waardoor je nu ook meer voertuigen tot je beschikking hebt en een supermooi appartement voor jou en je gang om in te vertoeven. Zoals altijd is het aan de Saints om te overheersen en dit keer Steelport over te nemen. Dit gaat niet zonder slag of stoot want ze moeten opboksen tegen ‘The Syndicate’. Dit gebeurt alles in een open wereld waar je de gameplay het beste kunt vergelijken met GTA, maar dan zonder grenzen en met veel onderbroekenhumor.

Fans zijn natuurlijk allang bekend met het verhaal en willen vooral weten of deze game de moeite waard is om op te pikken in dit nieuwe jasje. Laten we eens langs gaan wat deze remaster van Saint’s Row The Third nu echt beter maakt.

dat ass tho

UHD poortje of volop remaster?

Het eerste wat opvalt bij Saint’s Row: The Third Remastered (SR3 Remastered) is dat de game geen simpele port van 1080p naar 4k is. De game heb ik zelf gereviewd op de Xbox One X en dat is op dit moment de krachtigste console waar je dus eigenlijk ook de meeste performance mag verwachten. Door de trailer van de remaster was ik bang dat deze game 4k zou zijn en zou draaien op 30fps en toen ik de game aan slingerde was dat ook zo. Het blijkt alleen dat je in de opties de frame-cap van 30fps uit kan zetten en je zult merken dat de One X deze game zonder enige moeite op 4k draait met 60fps! Dus dat was wel een grote verrassing. Spelers met een originele Xbox One of Xbox One S zullen het met 1080p moeten doen en dat blijft behoorlijk stabiel. Geen dips onder de 30 fps.

Wat is dan precies allemaal mooier in deze game? Nou, eigenlijk zo’n beetje alles. De game lijkt opnieuw te zijn opgebouwd met nieuwe modellen, scherpere textures, betere belichtingstechnieken en HDR voor de kleuren. Dus je auto’s zien er een stuk mooier uit, de explosies zijn beter, belichting en reflecties zijn vooral in de nacht een stuk indrukwekkender etc. Het is nog wel altijd Saint’s Row 3 zoals het voorheen was, dus het verliest zijn karakter niet. Is het nu echt een game anno 2020? Nee, dat nou ook weer niet. Je bent nog altijd wel gelimiteerd aan een engine die voor een console uit 2011 was gemaakt en ik kwam de oude bugs van de eerste Saint’s Row 3 wederom tegen. Denk aan modellen die in de lucht zweven, geluid bugs en objecten die niet in lijken te laden. Het is een beetje jammer dat hier dan geen aandacht aan wordt gegeven in zo’n remaster.

Extra content van de DLC

In deze remaster heb je ook alle extra DLC die ooit is gemaakt voor Saint’s Row 3 en dat is best wat. Denk aan extra missies die echt te absurd zijn voor woorden. Gangstas in space, een kloonverhaal en vooral hetgeen wat in Saint’s Row 2 al vet was, de Genkibowl missies waar je zoveel mogelijk mascottes moet doden om extra punten te scoren. Het is alleen ‘jammer’ dat je alle extra’s die je kon vrijspelen nu al gelijk aan het begin krijgt. Zo kreeg je een mooi voertuig voor Gangstas in space of een speciale motor voor je missies in Genkibowl, maar dat zit nu al in je garage. Ergens ook superfijn dat je er gelijk gebruik van kunt maken, maar het haalt wel de nood weg om de missies te gaan doen. Het zorgt ook voor dat je vrij overpowered bent aan het begin want er staat ook een ontzettend dik gevechtsvliegtuig in je heliport en een tank in je garage. Heb je moeite met een missie? Pak dan deze voertuigen maar uit je garage en je gaat vrij makkelijk door de game heen (hoewel uitdaging niet zozeer een unique selling point is van deze game).

Met z’n tweeën is alles leuker

Voor mij is het grootste pluspunt van Saint’s Row 3 de co-op geweest. Je kan alle missies en activiteiten met z’n tweeën doen en dat maakt de game tot één van mijn favoriete co-op games ooit maakt. Het is ook de reden dat ik Saint’s Row 3 zo’n zes keer in mijn leven heb uitgespeeld. Telkens met andere vrienden. Het blijft gewoon hilarisch. De verhalen uit de missies zijn al gek genoeg, maar dan heb je ook nog de activiteiten als Insurance Fraud waar je jezelf op auto’s moet gooien om zoveel mogelijk geld van de verzekering te krijgen. Wil je alles naar de klote schieten? Ook prima, dan doe je Mayhem en ga je er op los! Je hebt eigenlijk eindeloos veel plezier in de game en nu is het met deze remaster mooier dan ooit.

Conclusie

Ben je fan van Saint’s Row 3 en wil je het avontuur opnieuw beleven of weer met een vriend de stad onveilig maken? Dan kan je gerust deze remaster weer opnieuw halen voor 40 euro. Heb je Saint’s Row 3 al meerdere keren gespeeld en heb je nog een stapel games liggen? Dan kan je deze skippen of later voor een tientje halen. Heb je Saint’s Row 3 nooit gespeeld en klinkt een GTA-game zonder grenzen met onderbroekenhumor je als muziek in de oren? Haal deze game dan zeker! Zoals ik al aangaf is Saint’s Row 3 de perfecte co-op game en met deze remaster zijn de graphics niet meer achterhaald. Wil dat zeggen dat Saint’s Row 3 nu echt de huidige standaard van graphics evenaart? Nee, dat niet, maar dat maakt niet uit. Deze remaster voelt niet als een schaamteloze cash-grab. Er is serieuze moeite in gestoken om de game te pimpen en op de One X loopt deze game zelfs op 60fps in 4k. Het is alleen wel jammer dat er nog steeds oude bugs in zitten van negen jaar geleden. Maar dat mag de pret niet drukken voor het rare avontuur van Saint’s Row 3.

RECENSIES OVERZICHT
Saint's Row: The Third Remastered
7.8
saints-row-the-third-remastered-de-chaos-is-scherper-dan-ooit-terug-in-4k<b>Pluspunten</b><br> + Graphics zijn goed opgepoetst<br> + Nog altijd veel plezier in deze game<br> + Co-op is geweldig <br> + Activiteiten en extra missies<br> + 4k 60fps op de One X, baby!<br> <br> <b>Minpunten</b><br> - Dezelfde bugs en glitches als in 2011<br> - Extra DLC rewards kunnen de speler heel overpowered maken aan het begin<br> - Graphics zijn beter, maar de engine is ergens nog wel achterhaald<br>
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties