Saints Row 3 Remastered aangekondigd, draait op 30fps?

Saints Row 3, alweer 9 jaar oud, krijgt over een maand een remaster op de Xbox One, pc en PS4. Wat vinden we hier van?

Saints Row The Third (of gewoon 3), is niet per se een game waar je gelijk aan denkt als je een remaster wishlist zou maken. Toch krijgt de game op 22 mei een remaster waar in de graphics een upgrade krijgen. Met name belichting, automodellen en visuele effecten zijn sterk verbeterd (zie trailer hierboven). Maar what the… wordt Saint’s Row 3 nou gewoon een 30 fps game? Yup. Je zou denken dat je met veel meer kracht (zoals in de Xbox One X) behoorlijk wat meer frames zou kunnen halen. Toch wordt de remaster op 30fps vastgezet (hoorde we vanuit andere media). Het is bijna een belediging voor de Xbox One X.

Waarom zou je deze game en remaster halen?

Hoewel Saints Row 3 niet in de top 10 zou staan van mijn remaster wishlist, is de game verder wel fantastisch. Het is zeker één van mijn favoriete co-op games die ik meer dan 6 keer heb uitgespeeld. De komische wereld, bizarre missies en activiteiten maken de game erg leuk om te spelen. Ja, Saint’s Row 3 was die ”ene game waar je met een enorme paarse dildo mensen op straat voor hun bek kon slaan”. Maar gelukkig is het meer dan dat. Saint’s Row 3 is nog net binnen de perken van over-the-top leuk en niet over-the-top bullshit (zoals Saint’s Row 4). Gelukkig krijg je bij de remaster ook nog eens alle DLC (en dat zijn er nogal wat). Waarschijnlijk vermaak je je al een uurtje met de character creation waar je met een sex-slider kunt aanpassen hoe groot je borsten zijn of de bobbel in je broek. Onderbroeken- en seksistische humor? Zeker weten, maar dat is dan ook waar Saint’s Row 3 om draait.

Saint’s Row 3 Remastered kost zo meteen 40 euro in de winkel. Ik weet nog niet of ik deze game voor een 7e keer ga uitspelen… op 30fps. Vooralsnog voelt alles een beetje als een simpele remaster cashcow zoals we die 5 jaar geleden vooral meemaakten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments